Куарешма сгафи и в Бешикташ


М. Мехмед

Куарешма сгафи и в Бешикташ

Известният още с буйния си нрав португалец Рикардо Куарешма е на път да бъде изритан от още един клуб в своята кариера. В момента 27-годишното крило рита в турския гранд Бешикташ, където премина преди 2 години от Интер. Чашата с търпението към Куарешма при турците преля след загубата с 1:3 от Атлетико Мадрид в Лига Европа. Ибериецът напусна двубоя още след края на първото полувреме, когато резултатът стана класически за домакините.

Медиите в южната ни съседка гръмнаха, че Куарешма не е успял да преглътне гнева си от рокадата и се нахвърлил върху старши-треньора Карлуш Карвалял. Куарешма е обидил наставника си с псувни и ругатни заради решението му да бъде изваден от игра. „Ти дойде да работиш в Бешикташ благодарение на мен. Не можеш да ме смениш, защото ти си никой", скочил играчът и замерил треньора с една от бутонките си.

Самият Карвалял бил твърде разочарован от неадекватните действия на Куарешма и заявил пред играчите си, че докато е треньор в Бешикташ, сънародникът му няма да помирише терен.

Провинението на Куарешма пък не е първото в турския тим. Той закъсня с 2 седмици за зимния лагер на тима, след като реши да си присади коса в страната си.

Бъдещето му засега остава под въпрос, както и участието му с Португалия на Европейското първенство през тази година. Новото ръководство на Бешикташ ще реши дали да разчита на скъпоструващия футболист или да го пласира в друг отбор.

 

  Сподели
100