Вальо Илиев: Теренът е тежък, но това не е оправдание


FUTBOL-TV

Вальо Илиев: Теренът е тежък, но това не е оправдание

Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Валентин Илиев, сподели вижданията си след неприятната домакинска загуба с 0:2 от Славия, след която "червените" пропуснаха да излязат с едни гърди напред в битката за седмата позиция.

 
"В интерес на истина до положението с дузпата, имахме инициативата. Дузпата ни стъписа, след като нашият вратар я спаси, имаше позитивен импулс, който продължи до червения картон, след който не успяхме да противодействаме“.

"Не мисля, че грешката при червения картон е на база на това, че теренът е тежък. Тактически можехме да изиграем по-добре ситуацията. Теренът е тежък, но това не е оправдание за нас. Ние сме професионалисти и трябваше по най-добрия начин да се адаптираме към него“.

"Грешките са опит за младите футболисти, ако си извадят правилните изводи. Тяхното развитие ще преминава не само през позитивни, а и през негативни моменти. Очаква ги светло бъдеще, не трябва да навеждат глава, а да си извадят нужните поуки“.

"Педриньо, Антонио Вутов, Радослав Кирилов и Парвиз Умарбаев ни липсваха. Това са футболисти, които няма как да не липсват на отбора, но виждам, че момчетата, с които разполагаме към днешна дата, дават всичко от себе си. Дали се получава или не е друг въпрос. Не мога да имам претенции от гледна точка на себераздаване“.

"Хубавото е, че имаме достатъчно време за подготовка и ще се надявам да вдигнем контузените за мача с Арда. Много е важно в каква посока тръгва мача. Днес мачът не се разви по най-добрия начин за нас и това ни коства загубата“, заяви Илиев в ефира на Диема.

  Сподели
59