Ръководството на Ал -Итихад игнорира Бензема


Н. Гавазов

Ръководството на Ал -Итихад игнорира Бензема

От Ал - Итихад вече не обръщат внимание на мнението на френския нападател Карим Бензема.

Когато Карим се присъедини към саудитския Ал Итихад като свободен агент през лятото на 2023 г., той беше третиран като истинска световна суперзвезда.

Всъщност всяка дума на опитния 36-годишен изпълнител се приемаше като аксиома в новия клуб и дори решението за продължаване на отношенията с португалския старши треньор Нуно Еспириту Санто беше взето след консултации с Бензема.

Карим се "отплати" за това с 12 попадения и пет асистенции в 20 изиграни срещи.

Микроклиматът в отбора обаче постепенно се влоши в Ал - Итихад, което в крайна сметка доведе до факта, че френската звезда се опита да напусне Саудитска Арабия през зимния трансферен прозорец и да се върне в Европа.

Безуспешно, защото собствениците на клуба напомниха на собствения си играч, че такава опция не е предвидена в действащия договор.

В крайна сметка страните решиха временно да уредят нещата и проведоха консултации, по време на които Бензема обяви едно ключово условие за оставането му в клуба – големи трансфери.

Въпреки това, очевидно не поради финансови причини, Ал- Итихад не подписа с играчи, които не са местни играчи през това време, така че може да се предположи, че клубът е пренебрегнал исканията на Карим.

Съобщава се, че PIF, фондът, който притежава Ал -Итихад, е решил да изгради проекта, без да обмисля присъствието на Бензема в клуба, въпреки че няма да предприеме никакви стъпки за прекъсване на връзките с футболиста.

  Сподели
159