ФИФА продължи договора с Visa


Н. Гавазов

ФИФА продължи договора с Visa

Международната футболна федерация (ФИФА) обяви удължаване на партньорството си с международната платежна система Visa до края на 2026 г.

Това съобщиха от пресслужбата на ФИФА.

Подробности около новия договор за спонсорство не се разкриват. В същото време предишната осемгодишна сделка (от 2014 до 2022 г.) беше оценена на повече от 170 милиона долара.

Договорът с Visa ще покрива всички големи турнири на ФИФА, включително Световното първенство за мъже през 2026 г. в Мексико, Канада и Съединените щати. По време на тях компанията ще има право да рекламира своите услуги и да провежда презентации на нови продукти.

А притежателите на карти ще получат достъп зад кулисите до събитията на ФИФА и ще могат да станат изключителни участници в "различни иновативни промоции в магазините на ФИФА и онлайн през целия живот на партньорството“, се казва в изявлението.

"Споразумението е много важно, тъй като Visa е наш дългогодишен стратегически партньор, който не искаме да губим.

Работим с Visa, защото те винаги се стремят да подобрят ефективността си и да предоставят на клиентите възможно най-доброто изживяване при извършване на платежни транзакции. Много сме впечатлени от този подход“, съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Сътрудничеството между Visa и ФИФА започна през 2007 г., когато приключи партньорството на международната федерация с нейния конкурент, системата Mastercard.

Според SportBusiness, ФИФА в периода от 2019 до 2022г. спечели приблизително 1.67 милиарда евро от спонсорски сделки - това е с 4,6% повече в сравнение с предходните четири години.

ФИФА планира да увеличи общите приходи от 7.5 милиарда долара на 10 милиарда долара до 2026 г. благодарение на нова финансова стратегия за женския футбол и разширяване на световното първенство за мъже от 32 на 48 отбора.

  Сподели
97