ФИФА няма да кани Барса на Световното клубно първенство


Н. Гавазов

ФИФА няма да кани Барса на Световното клубно първенство

Международната футболна федерация ( ФИФА ) няма намерение да кани Барселона за участие в Световното клубно първенство в САЩ през 2025 г., което ще се проведе в обновен формат. Това съобщава Sport.es.

Според източника, тъй като Ла Лига може да бъде представена само от два отбора на Световното клубно първенство през 2025 г. и Реал Мадрид вече е получил покана за него като победител в Шампионската лига за сезон 2021/2022 г., испанската Примера може да даде само един клуб.

Подчертава се обаче, че ФИФА няма да покани Барселона на турнира поради факта, че има напрежение в отношенията между организацията и каталунския клуб. Причината за това напрежение може да се дължи на факта, че ръководството на "блаугранас" подкрепя проекта за създаване на Суперлига.

Припомняме, че в обновената версия на Световното клубно първенство ще участват 32 отбора: 12 клуба ще бъдат представени от Европа, шест от Южна Америка, четири отбора от Африка, Азия и КОНКАКАФ и един от Океания. Самият турнир ще се проведе в САЩ.

  Сподели
295