Ибра: Трудно спрях с футбола заради егото ми


Н. Гавазов

Ибра: Трудно спрях с футбола заради егото ми

Бившият нападател на Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и шведския национален отбор Златан Ибрахимович говори за решението си да прекрати футболната си кариера.

"Добре съм. Животът е хубав, животът се отнася добре с мен. Спрях да играя футбол преди осем месеца и сега животът ми е различен. Приех, че спирам с футбола, въпреки че бе трудно заради егото ми, заради начина, по който мисля за себе си.

Мисля, че съм най-добрият, че все още съм най-добрият. И можех да продължа, но реших да спра. Защо? Защото искам добър живот за семейството си. Исках да мога да спортувам със синовете си, защото мислех, че няма да мога да го правя заради проблемите си с коленете. Трябваше да се примиря с това. Дойде момент, в който си казах: "Всичко е наред. Остави това и започни нова глава в живота си“, заяви Ибрахимович.

Припомняме, че 42-годишният Ибрахимович обяви, че се оттегля през лятото на 2023 година. По време на професионалната си кариера, започнала през 1999 г., футболистът успя да играе за Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Лос Анджелис Галакси и Милан.

  Сподели
93