ФИФА може да отстрани Бразилия от международни състезания


Н. Гавазов

ФИФА може да отстрани Бразилия от международни състезания

ФИФА предупреди Бразилия, че може да изключи националните отбори и клубове от участие в международни състезания, ако намесата на Бразилската футболна конфедерация (CBF) доведе до избора на нов президент на организацията през януари. Това съобщава Associated Press.

В писмо, изпратено до висш ръководител на бразилския футбол, ФИФА каза, че футболната организация на страната CBF може да бъде спряна от състезания, ако не се вслуша в призива й да изчака и да проведе бързи избори, за да замени Еналдо Родригес като президент, каза източникът.

Съд в Рио де Жанейро отстрани Родригес и всички негови назначени от CBF служители на 7 декември заради нередности при изборите му миналата година. Двете висши съдилища на Бразилия потвърдиха решението миналата седмица.

Припомняме, че националният отбор на Бразилия заема пето място в обновената ранглиста на ФИФА със 1784 точки. Лидер в класирането е националният отбор на Аржентина, който събра 1855 точки.

Бразилците са петкратни световни шампиони и деветкратни носители на Купата на Америка. Националният отбор на Бразилия също успя да спечели два пъти олимпийския футболен турнир.

  Сподели
220