Райхарт: Защо клубовете трябва да останат със собственик, от който нямат нужда


Н. Гавазов

Райхарт: Защо клубовете трябва да останат със собственик, от който нямат нужда

Бернд Райхарт, който заема длъжността главен директор на компанията A22 Sports, която развива Европейската Суперлига, отговори на въпроса какво ще се случи с този проект, ако УЕФА реши да увеличи плащанията към клубовете, както и да промени формата на съществуващите си турнири във формата, предложен от Суперлигата.

"Защо клубовете трябва да останат със собственик, от който нямат нужда? Не искат ли да се възползват от възможността да управляват собствените си дела, както правят в националните лиги? Клубовете тепърва ще проучват решението, няма нужда да бързаме. Сега ще имат свобода, която не са имали досега.

Ако говорим за властта, която има УЕФА, то тази организация загуби правото си да наказва след решението на Съда на Европейския съюз“, заяви Райхарт.

Припомняме, че вчера, 21 декември, Европейският съд постанови, че УЕФА и ФИФА нямат право да установяват свой монопол върху провеждането на турнири. Също по-рано шефът на Суперлигата каза, че не отрича възможността за сътрудничество с УЕФА и е отворен за диалог.

  Сподели
185