Луческу обяви за край на кариерата си


Н. Гавазов

Луческу обяви за край на кариерата си

Мирча Луческу обяви оставката си като старши -треньор на Динамо Киев. 78-годишният специалист направи това изявление след мача с Шахтьор от 13-ия кръг на украинското първенство, който завърши с поражение с 0:1.

"Днес не искам да говоря за играта. Искам да кажа, че посветих 15 години на украинския футбол. Тук реших да прекратя кариерата си. Това бе последният мач. Сбогувах се с моите играчи, с играчите на Шахтьор. Благодаря на всички ви. Бих искал да го завърша по друг начин, но всичко има своя край - футболната ми кариера, любовта ми, животът ми. Всичко има начало и край“, заяви Луческу.

Припомняме, че в момента Динамо Киев е на седмо място в класирането на украинското първенство с 16 точки в 10 мача.

За Луческу Динамо стана вторият украински клуб в кариерата му. Той стана треньор на отбора от Киев през 2020 г., като работи три пълни сезона. Мирча Луческу преди това е работил и като старши треньор на украинския Шахтьор, оглавявайки клуба от 2004 до 2016 г. С Шахтьор Луческу стана национален шампион осем пъти и спечели Купата на УЕФА през 2009 г. 78-годишният специалист води още националния отбор на Турция, Интер, Зенит, Галатасарай и Бешикташ. Мирча е сред топ 15 на треньорите по брой победи в Шампионска лига на УЕФА. Има 35 трофея като треньор. По този показател пред него са само Сър Алекс Фъргюсън и Пеп Гуардиола.

  Сподели
207