Цял отбор се присъедини към ВСУ в борбата с нацистите


Н. Гавазов

 Цял отбор се присъедини към ВСУ в борбата с нацистите

Почти целият футболен отбор Прикарпатие от Ивано-Франковск положи клетва и се присъедини към въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които в момента защитават родината си от руските нацисти и агресори.

Новината се появи на телевизионния канал "Футбол 1/2/3"

Играчите признаха, че отначало не са искали да се присъединят към въоръжените сили на Украйна, защото са се страхували да бъдат в тежест на армията, тъй като не са имали никакви способности да се бият.

Тогава при тях е дошъл  военен комисар и им обясни, че ще бъдат обучени и подготвени  как да защитават Украйна.

Така 14 играчи и треньорският щаб положиха военна клетва.

Както е известно, Русия нападна Украйна по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин на 24 февруари. Към момента руските нацисти претърпяха тежко поражение в района на Киев, а плановете им за светкавична война се провалиха тотално. Агресорът даде над 20 000 жертви, над 50 000 за ранените, свалените самолети са 162, унищожените танкове 762, а БМП - 1982.

По-рано през седмицата украинските въоръжени сили унищожиха и флагмана на руския черноморски флот крайцерът "Москва". Командирът на крайцерa  Антон Куприн загина при атаката. Според руския журналист Иля Пономарьов, от 510 члена екипаж са спасени само 50 човека. По-късно стана ясно, че в ареста вече се намира командващият Черноморския флот вицеадмирал Игор Осипов. В събота вечер пък започнаха да се появяват първите съобщения от близки на загиналите моряци за тяхната гибел.

  Сподели
1218