Емил Ангелов: В България има много добри футболисти, но няма инвестиции


М. Мехмед

Емил Ангелов: В България има много добри футболисти, но няма инвестиции

Според нападателя на Карабюкспор причината Димитър Бербатов да се откаже от националния тим, е големият брой мачове в Англия

- През първия полусезон Карабюкспор се представи много добре. В повечето от двубоите ти беше резерва. Как премина за теб първия полусезон?

- От три години съм в Турция. Когато бях в Денизлиспор, не пропусках мач. В Карабюкспор, обаче, не намерих шанс за изява. Треньорът ни разчита на система с един нападател и двама атакуващи състезатели по крилата. Титулярният нападател Емануел Еменике до момента се представя много добре и вкара 12 гола. Това е и причината да бъда резерва. Досега не сме играли с двама централни нападатели. В първия мач, в който играх през този сезон, вкарах един гол. В някои мачове не успях да вкарам, но пък мисля, че играх добре. За мен сезонът започва сега

- Как мислиш, ще се разчита ли на теб?

- Старая се много, аз съм професионалист. Ако ми се гласува доверие, ще дам всичко от себе си. Договорът ми с Карабюкспор изтича след година и половина. Мога да търся ново предизвикателсво след края на сезона ако не попадам в титулярния състав. Във футбола много важно е да играеш. Единственият ми проблем в момента е, че не играя.

- Сподели ли този проблем с треньора ти? Има ли намерения да пробва система с двама нападатели?

- Отношенията ми с треньора са перфектни. Уважавам неговите решения и продължавам да работя усилено. Дали отборът ще играе с двама нападатели, не мога да кажа аз.

- Какво ще направи Карабюкспор през втория полусезон?

- През първия полусезон играхме много добре и победихме силни отбори. Карабюкспор е отбор, който знае как да победи. През миналия сезон записахме 30 победи. В клуба всичко е наред. Нямаме никакви финансови проблеми. Президентът ни е голям мотиватор, той е един от нас. Ако продължаваме така ще завършим втория полусезон в първата петица.

- Следяхме те отблизо, когато играеше в Денизлиспор. С представянето ти привлече интереса на големите клубове в Турция. Какви оферти получи тогава?

- Когато играех в Денизлиспор, ме искаха от Галатасарай и Бурсаспор. Президентът на клуба Али Ипек, обаче не ме продаде, защото се борихме да не изпадаме. След края на сезона не ми се изплатиха и преминах в Карабюкспор, като свободен агент.

-През този период Галатасарай разчиташе единствено на Барош в предни позиции. Сега Барош е контузен, а на неговата позиция играят Кюъл и Пино, които не са нападатели...

- Пино е добър футболист, но не може да пази топката. Няма качества на нападател. Един добър нападател трябва да може добре да пази топката, да печели фаулове и да бъде силен във въздушните единоборства. Мисля, че щях да бъда полезен, ако бях в Галатасарай.

- Какво мислиш за Милан Барош?

- Барош е добър нападател. Сполетяха го много контузии. Това е една от причините Галатасарай да се представя слабо.

- Кажи ни нещо за българския футбол?

- В България има много добри и кадърни футболисти. Държавата е малка, затова и не се правят много инвестиции във футбола. Но се славим с добри футболисти, като Димитър Бербатов и Стилиян Петров.

- Играл ли си за националния тим на България?

- През 2008 година бях повикан в националния тим. Имам два двубоя - срещу Македония и срещу Словакия. С младежките формации имам 18 мача.

- Христо Стоичков ли те повика в националния отбор?

- Да. Той за мен е специален и много важен човек. Ако беше останал в националния отбор, щеше да постигне големи успехи.

- Какъв футболист е Димитър Бербатов?

- Той е много дисциплиниран човек, който винаги се стреми към нови успехи. Мисли единствено за футбол. С него сме много добри приятели. Също така много добре се разбираме с Валери Божинов и Стилиян Петров.

- Близък си с много големи футболни звезди. Имаш ли амбиции, като техните?

- Понякога във футбола ти е нужен късмет. Има моменти на кулминация и трябва да преминеш през тях по най-добрият начин, за да можеш да постигнеш постижения. Аз съм доволен, че играя в Турция. За мен след първенството е по-слабо единствено от английското, испанското, италианското и немското.

- Бербатов прекрати кариерата си в националния тим. Говорихте ли с него по тази тема?

- Не сме говорили отдавна с него. В момента Бербатов е в България. Срещнали са се с Ивелин Попов преди няколко дена. Попов ми каза, че Бербатов се е чувствал много изморен. Според мен това е и причината да прекрати кариерата си в националния отбор. В Англия играят много мачове, а и в националния отбор не успя да стигне нивото, което искаше.

- Какви са твоите шансове да попаднеш в националния отбор на България?

- Поканиха ме няколко пъти, когато бях в Денизлиспор, но отказах. Тогава треньор беше Станимир Стоилов. Казах му, че това участието ми в националния отбор може да породи конфликти, понеже му бях възпитаник в Левски. Не очаквам оттук нататък да играя за националния отбор.

- Как минават лагерите на националния отбор на България в наличието на такива звезди?

- Лагерите ни винаги са били много забавни. Валери Божинов е невероятен човек, в сбор лагерите той винаги танцуваше и се шегуваше с нас.

- Появиха се слухове, че можеш да облечеш екипа на турския национален отбор?

- Не знам нищо затова. Баща ми има турски корени. Той е български турчин, но нямаме роднини в Турция.

- Приличаш много на нас. Говориш добре турския език...

- Да, заради това не изпитвам никакви затруднения в Турция.

 Източник: www.sporx.com / Хилми Север

  Сподели
173