Любослав Пенев изгони девет футболисти от ЦСКА


.

Любослав Пенев изгони девет футболисти от ЦСКА

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев взе драстични мерки след третата поредна загуба на тима. Както е известно, "червените" записаха трета поредна загуба: вчера загубиха с 0:2 от Литекс, а преди това отстъпиха с 0:3 на Миньор на "Българска армия" и 0:2 на Базел в Лига Европа.

Специалистът обаче е бесен на девет от своите играчи, които отново нарушили режима преди мача с "оранжевите" в четвъртък вечер и празнували до четири сутринта. Така след прибирането на ЦСКА от Ловеч, Пенев събра групата за мача на базата в Панчарево.

На срещата треньорът е обявил своето решение 9 футболисти да бъдат отстранени от отбора за неопределено време, като причината за това е неспазване на режима, информацията съобщи сайтът на "червените".

Ето имената и на играчите:

Давид Да Силва, Иван Караджов, Йордан Тодоров, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Иванов, Маркиньос, Тодор Тимонов, Светослав Петров, а от четитима са и национални съзтезатели: Караджов, Иванов, Тодоров и Котев, а Павел Виданов е капитан на младежкия тим.


Подобна драстична санкция е прецедент в историята на родните грандове. Неведнъж футболисти и на ЦСКА, и на Левски са били хващани в тотално нарушаване на спортния режим, но никога наказаните не са били почти цял отбор. Интересното е, че играчите на ЦСКА си позволиха да купонясват до късна доба два пъти в рамките на една седмица, като резултатите от двубоите в следващите дни са добре известни: две загуби и голова разлика 0:5.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
138