Двойният аршин на БФС лъсна: дали неправомерно лиценз на Локо Мездра


.

Двойният аршин на БФС лъсна: дали неправомерно лиценз на Локо Мездра

Миналата година БФС не пусна ЦСКА в Европа. И правилно - червените имаха борчове и не отговаряха на критериите за лиценз. Сега обаче, през август, хората на Боби Михайлов грубо погазили собствения си правилник и клекнали пред Локо (Мездра). Въпреки че имали неплатени пари към петима бивши свои играчи, мездренци получили право да картотекират футболистите си за първенството, съобщи новината "7 дни спорт" .

Адвокат Величков коментира, че целият цирк се разиграл в нощта на 7 срещу 8 август. Правото на Мездра да си картотекира новите играчи първоначално било блокирано заради сума от около 100 000 лв., неплатени на разтрогналите договорите си играчи Васил Киров, Костадин Марков, Атанас Николов, Цветан Валериев и Панов. Петимата имали решения от арбитража за дължимите суми и отделно изпълнителни листове, издадени от гражданския съд. Заедно с разноските по съдебното дело от Мездра дължали към сто бона.
Посред нощ от Мездра донесли в БФС само половината сума, депозирали я в съюза и ветото за картотеки паднало, обяснява Величков.

В правилника на БФС обаче пише, че клубът трябва да си плати всичко, а не само част от борчовете. На всичкото отгоре според Величков в БФС не разполагали и с документ за внесената сума.
След като му писнало, адвокатът пуснал сигнал до президента на БФС Борислав Михайлов с копие до Районната прокуратура в София. В писмото си той пита дали е вярно това, че служител на БФС с фамилия Попов е наредил да се погази наредбата, както и дали е поел ангажимент да осигури спокойствие на Мездра за този дълг. Вероятно става въпрос за изпълнителния директор Борислав Попов, който обаче не бе открит за коментар, завършва "7 дни спорт".

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
115