Флорентин Петре обратно в ЦСКА?


.

Флорентин Петре обратно в ЦСКА?

Флорентин Петре мисли да се завърне на Балканите, като спряганите отбори са тези на Динамо Букурещл или ЦСКА, съобщи новината Prosport . Румънскaта медия твърди, че националът не желае да остава повече в руския Терек. Договорът му изтича с последния мач от първенството на 29 ноември. Петре е заявил пред близки, че иска да играе в един от предишните си отбори. Още не е ясно дали ЦСКА ще пожелае да върне любимеца на сектор "Г" и един от най-класните чужденци, подвизавали се на "Българска армия" в последните десет години. В момента "червените" имат нужда именно от опитни хора, особено това лъсна след снощния резил срещу Моньор, а три дни по-рано и срещу Базел.

Ветеранът е известен с предаността си към отборите, в които играе. Юношата на Динамо има 14 години в клуба, 252 мача и 43 гола. Вторият отбор в който е играл е ЦСКА, където в 52 двубоя вкара 22 гола. Както е известно, във финансовата криза преди година той бе принудително продаден на Терек. В отбора от Грозни крилото не е твърд титуляр.

Върне ли се в Румъния или България, Петре ще може да се отдаде и на хобито си - автомобилизъм. 33-годишният футболист дори възнамерява след края на кариерата си да се пробва в ралита. В родината си Петре е и орденоносец. На 25 март 2008 година президентът на Румъния Траян Басеску го награди за класирането и участието на националния тим на Евро 2008 с медал "Спортни заслуги - III категория".

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
240