Миньор отупа ЦСКА насред Армията (видео)


.

Миньор отупа ЦСКА насред Армията (видео)

Миньор Перник поднесе супер сензацията на 10-я кръг в родната "А" група и победи ЦСКА с класическото 3:0 на стадион "Българска армия". "Червените" бяха изключително жалка гледка през целия двубой, а върхът на тяхното безсилие бе изпуснатата от Мишел Платини дузпа в 73-та минута. Головете за победителите от Перник отбелязаха Румен Трифонов на два пъти и Златков в 53-та минута след груби грешки на домакинската отбрана.

Двубоят започна вяло с териториално надмощие на ЦСКА, но без възможности за гол и пред двете врати. В 14-ата минута след грешка на Иван Иванов и рикошет Атанас Николов се отскубна от "армейската" защита, но устремът му бе пресечен от спорна засада. Само минута по-късно обаче, цели трима играчи на перничани излязоха сами срещу Иван Караджов, разиграха добре и Румен Трифонов вкара за 1:0 в полза на Миньор.

ЦСКА владееше топката, но играта на отбора бе доста слаба и безидейна, а контрите на "жълто-черните" опасни. Домакините не създадоха нито едно чисто голово положение и логично се прибраха на почивка с гол пасив.

След паузата на Армията стана още по-интересно. В 51-ата минута от няколко метра Маркиньос пропусна да се разпише, след поредното центриране в наказателното поле на гостите. Само две минути след това Миньор наказа ЦСКА за втори път. Господинов центрира много хубаво и на далечната греда непокрит бе Златков, който с глава прониза Караджов за 2:0.

След този гол домакините се хвърлиха на стихиен натиск. Двадесет минути преди края Миньор остана с десет души на терена. Христо Господинов бе изгонен за втори жълт картон, а само 3 минути по-късно Манчев бе повален в наказателното поле на Миньор и реферът отсъди дузпа за домакините. Зад топката заста Мишел Платини, но ударът на бразилецът бе отразен от Ивайло Иванов.

ЦСКА започна да реди пропуск след пропуск, обръчът пред гостуващата врата се сви, а върхът не червената немощ в този мач бе 86-ата минута. Тогава топката удари горната греда след хубав удар на Платини и се върна във Владо Манчев на метър от голлинията, но нападателят не успя да я прати в опразнената мрежа, стреляйки в аут.

В първата минута от даденото продължение, Трифонов след хубава контра вкара трети гол за Миньор и направи резила за "армейците" пълен.

Така Черноморец остава лидер в класирането, а с тази победа Миньор се изравни по точки с Левски.

Видео: Тук


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
148