Ангел Червенков: ЦСКА трябва да направи всичко възможно, за да вземе Купата


FUTBOL-TV

Ангел Червенков: ЦСКА трябва да направи всичко възможно, за да вземе Купата

Бившият треньор на ЦСКА Ангел Червенков сподели пред "Мач Телеграф" коментара си за поражението на ЦСКА от Ботев Пд за Купата с 0:1 в София. Той заяви, че "армейците" имат шанс да обърнат мача на "Колежа", но няма да е никак лесно.

"Реално погледнато на ЦСКА потенциалът е по-голям от този на Ботев Пловдив и може да се обърне резултатът. Ще бъде по-трудно, защото домакините ще имат голяма подкрепа от трибуните. Плюс това очаквам там да видим едно тактическо надлъгване. Всичко е възможно да се случи. Авансът не е голям, за да не може да се обърне, но всичко зависи от футболистите. Абсолютно всичко може да се случи в този мач. Фернандо Каранга отсъстваше, защото е контузен. Има достатъчно футболисти, които могат да го заменят. Не знам дали ще е на линия за реванша", започна Червенков.

"Стамен Белчев познава добре отбора. Той е водил отбора и е наясно каква е обстановката. С две ръце съм "За" ЦСКА да бъде воден от българин. Имаме доста кадърни треньори в България и не бива да ги подценяваме. Стамен е човек, който е работил с ръководството и доскоро водеше втория тим. Най-нормално беше да му се гласува доверие на него. Пожелавам му успех! Дано успее да вдигне момчетата. Сега предстои мач с Арда в Кърджали. Те не се намират в най-доброто си състояние. Дори и след смяната на треньора. Не виждаме особено много позитивни резултати, но в Кърджали е трудно да се играе. Всичко зависи от моментното състояние и нагласата на отборите. Ще бъде интересно. Ключът към победата е една по-активна игра и повече желание и воля за успех. Дано да го покажат и да вземат трите точки.

Не са приятни резултатите от последните два мача. От гледна точка и на мотивация и амбиции. Тези резултати не устройват феновете, които показват сериозна подкрепа, а в един момент се разочарова. ЦСКА трябва да направи всичко възможно, за да вземе Купата на България. Това е най-прекият път към евротурнирите. Второто място в класирането може да се загуби, а и третото дори. Освен това, при спечелена Купа на България отборът ще играе в Лига Европа", завърши Червенков.

  Сподели
63