Костов получи ултиматум от шефовете на тима


FUTBOL-TV

Костов получи ултиматум от шефовете на тима

Треньорът на Левски Николай Костов е получил ултиматум от шефовете на клуба да класира отбора за Лигата на конференциите, защото в противен случай ще трябва да си търси нова работа. Ситуацията на "Герена" е доста динамична по този въпрос в последните две седмици, информира "Тема Спорт".

След поражението с 0:2 от ЦСКА мажоритарният собственик Наско Сираков заяви, че все още не е притеснен за спечелването на евроквота. А точно преди седмица на пресконференция каза:

"Провел съм разговор с Николай Костов. Категоричен съм, че това треньорско ръководство ще работи и през следващия сезон. Надяваме се скоро да обявим подновяването на договора на треньора". В петък треньорът не бе особено словоохотлив по въпроса. "Сега не е времето да разговаряме на тази тема. След като е казал скоро, ще го чакаме това "скоро". Ще обсъдим какви са реалните възможности да променим нещата в клуба", отбеляза наставникът.

В събота обаче Левски изигра нов слаб мач и загуби с 1:3 от Черно море на "Тича". Това повиши напрежението както сред феновете, така и в клуба. Ултрасите обявиха бойкот за предстоящото домакинство на Берое и се очаква сектор Б на "Герена" да остане празен. А сините вече са на три точки от четвъртия Локомотив Пловдив. И ако не повишат формата си, то ще се разминат с евротурнирите. Такава е реалността към днешна дата.

В последните срещи Левски се намира в лоша физическа форма. А играта в защита е под всякаква критика - в последните 3 двубоя бяха инкасирани 10 попадения (б.а. - тимът загуби и с 1:5 от Лудогорец). Всичко тези съвкупности разклатиха сериозно стола на Костов, въпреки че допреди дни треньорът уж сигурно седеше на него.

  Сподели
122