Ангел Станков: Лудогорец има всичко, за да е водещ клуб


Н. Гавазов

Ангел Станков: Лудогорец има всичко, за да е водещ клуб

Бившият треньор на Левски и атакуващ халф на тима от 70-те години – Ангел Станков – смята, че отпадането от евротурнирите ще е сериозен удар върху амбициите и имиджа на тима.

"Левски е длъжен да се бори до последно за класиране в Европа. Това са пари, имидж, пълни стадиони — коментира Ангел Станков. – Но това сега изглежда доста трудно. Необходими са две или три победи до края на първенството. Но преди това на играчите трябва да им се втълпи, че няма накъде да отстъпват. Както се казва: "Зад нас е Москва!“. Като гледам обаче, повечето футболисти на Левски не разбират защо са точно в този отбор. И това си пролича на мача с ЦСКА. Тази загуба обърка всичко, нещата тръгнаха назад именно след този двубой. Аз не смятам, че загубата във Варна е фатална, но тази срещу ЦСКА е такава. Ако бяхме победили "червените“, всичко щеше да е по-различно", заяви Станков.

Легендата коментира и проблемите на "сините" в защита.

"От една страна, има много контузени играчи, може би най-добрите в Левски в този момент – смята Ангел Станков – Промените в защитата, които е принуден да прави Николай Костов, явно не работят, защото футболистите в отбрана трябва да са играли повече време заедно, да се сработят, да имат синхрон. От друга, начинът, по който играе защитата, позволява на съперниците да търсят пространства по фланговете. И понеже бранителите ни там са много технични, но тромави, често губят топката и позволяват да се създават опасности. Тук е и проблемът с вратаря. Защо изведнъж се реши да се пусне Иван Андонов в такъв решаващ момент? Това е много рисково и се превърна в неприятност. Андонов има качества, но не е играл на такова ниво", добави легендата.

Станков сподели мнение и за разпределението на силите в родния елит.

"Лудогорец разполагат с всичко необходимо, да бъде водещ клуб – най-добрата база на Балканите, скъпи футболисти и постоянно участие в европейските турнири. Вярвам, че Стамен Белчев ще вдигне ЦСКА, ще промени нещата там. Той е много добър треньор и ще се справи, но дали ще му са даде такава възможност и време. Във Варна Илиан Илиев върши отлична работа. Аз го познавам от времето, когато му бях треньор в Левски. Той е биткаджия и търси успеха до последно. И като футболист беше такъв. В Черно море има спокойствието и времето да наложи своята философия – бързи пасове, преливане между отделните линии. Този отбор винаги е бил много неприятен съперник за Левски и затова казах, че не смятам загубата във Варна за фатална. За разлика от тази от ЦСКА“, завърши Ангел Станков пред "Мач Телеграф“.

  Сподели
53