ЦСКА ще вземе минимален аванс преди реванша с Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

ЦСКА ще вземе минимален аванс преди реванша с Ботев Пловдив

ЦСКА - Ботев Пловдив
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 17.04.2024 г.
Час: 19:00


ЦСКА приема Ботев Пловдив на националния стадион в София в първа среща от полуфиналната фаза на турнира за националната Купа. "Армейците" са фаворити, но не беше отдавна времето, когато "канарчетата" шокираха своя опонент именно в тази фаза на състезанието. Пловдивчани ще опитат да постигнат добър резултат за реванша в града под тепетата. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

ЦСКА е с нов треньор в лицето на Стамен Белчев. Той замени на поста провалилия се Нестор Ел Маестро. Чашата на ръководството преля, когато сърбинът падна от Пирин в София. Това бе исторически успех за "орлетата", които за до момента никога до сега не си бяха тръгвали с 3 точки при визитата си на ЦСКА.

Стамен Белчев вероятно ще направи някоя друга промяна в състава, но нищо грандиозно. Всички са в очаквана специалистът, който до скоро водеше дубъла на ЦСКА, да даде шанс за изява на някое от младите момчета. Илиан Антонов и Георги Чорбаджийски са с най-големи шансове, тъй като от доста време тренират с първия отбор, но момента не се разчиташе на тях от вече бившия треньор. Сега ще е любопитно дали Белчев ще реши да заложи на някой от тях.

Иначе Мартин Стойчев претърпя успешна операция, което означава, че сезонът за него приключи. Все още не е ясно в какво състояние са други двама българи - Иван Турицов и Християн Петров. За първия се говори, че не играе, тъй като отказва да преподпише нов договор, но това на този етап е непотвърдена информация.

В лагера на Ботев най-неприятното нещо е контузията на Георги Николов. Нападателят на Ботев е със скъсани кръстни връзки и менискус и ще претърпи операция в близките дни. До момента през сезона Николов води с голмайсторската листа в шампионата с 12 попадения.

Един от основните футболисти на тима от Пловдив - Антоан Конте е пред завръщане в игра. Стълбът в "жълто-черната" отбрана вече тренира наравно със своите съотборници. В същото време Янис Карабельов тренира с шина на ръката и до последно ще е под въпрос за битката с "червените".

До голяма степен достигането до финал ще означава и че Душан Керкез ще се приближи до нов договор с клуба. Той все още не подписал такъв, а след победата над Ботев Враца коментира горещите теми по следния начин.

“Крайно време е БФС да смени регламента. Петият и шестият не могат да се класират за Европа, а седмият може! Мисля, че в никоя друга страна няма подобно нещо. Постоянно говорим за това шесто място… Докато съм тук, ще бъда професионалист", категоричен бе Керкез.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
125