Лудогорец си тръгна с 3 точки и от Благоевград


FUTBOL-TV

Лудогорец си тръгна с 3 точки и от Благоевград

Лудогорец постигна 10-а поредна победа в българското футболно първенство с 2:0 като гост на Пирин в Благоевград в среща от 28-ия кръг. Разградчани отново имат преднина от 6 точки на върха пред ЦСКА, но са и със среща по-малко. Варненският Черно море обаче може да излезе на 2-ата позиция, ако утре победи Локомотив Пловдив. "Армейците" днес се наложиха със същия резултат над Левски на стадион "Васил Левски".

След нулево първо полувреме, гостите стигнаха до успеха благодарение на автогол на Николай Бодуров и точен удар на Педро Нареси. Пирин пък приключи серията от шест мача без поражение и остава на 13-о място с 26 точки, но и днес тимът се опита да покаже характер.

Гостите овладяха инициативата, докато Пирин опита да отговори с контраатаки. "Орлетата" развиха добре една такава в 19-ата минута, след като Асен Дончев проби от дясно и центрира към нахлуващия Юго Комано. Френският нападател обаче не успя да нанесе удар.

Първата опция за Лудогорец дойде чак в 38-ата минута, когато Неделев центрира от фаул, Сон стреля, но вратарят Ковальов спаси. В ответното контрадействие младото крило Иван Тасев пробяга половината терен и стреля, но топката мина покрай десния стълб на Падт. В последната минута на първото полувреме удар с глава на Георги Терзиев бе спрян от капитана на "орлетата" Бенгюзов, а гостите поискаха дузпа. Съдията Гинчев обаче не реагира, а явно и не е получил сигнал от стаята с ВАР-съдии.

Първата възможност за гол през второто полувреме беше за Пирин. В 51-ата минута Юго Комано пропусна да вкара, но в 58-ата гостите откриха. Бърнард Текпетей проби по фланга и центрира по земята, а опитният Николай Бодуров не успя да се ориентира и в опита си да изчисти, прати топката в собствената си врата.

В 74-ата минута Лудогорец удвои преднината си чрез Педро Нареси. Самият той отне топката от Георги Върбанов, комбинира с Рик Джонатан, който продължи напред към Руан Круз. Таранът отклони на влизащия на скорост Нареси с пета, а халфът с техничен удар по земя не остави шанс на вратаря Ковальов.

В 82-ата минута Руан Круз можеше да вкара и трети гол за гостите, но ударът му с глава след центриране от ъглов удар мина до лявата странична греда.

  Сподели
82