Лудогорец вкара 5 гола на Левски в Разград


FUTBOL-TV

Лудогорец вкара 5 гола на Левски в Разград

Левски инкасира неприятна загуба точно преди дербито с ЦСКА. "Сините" отстъпиха на Лудогорец с 1:5 в Разград. Момчетата на Николай Костов изиграха силно първо полувреме, в което резултатът бе 1:1. През втората част обаче "Лудогорец вкара четири гола, а за капак Марин Петков получи картон, заради който ще изпусне мача с ЦСКА в неделя.

За нещастие на "сините“ - Лудогорец откри с първата си атака в мача в 3-ата минута. При едно центриране Келиан Ван дер Каап изчисти топката, но тя отново бе извадена на фланга, където Текпетей бе оставен сам и подаде прострелно в наказателното поле. Руан Крус бе най-съобразителен и успя да открие резултата – 1:0.

След попадението "сините“ бързо изнесоха играта напред. В 8-ата минута Галчев центрира добре на задна греда, където Цунами свали към дузпата, но без резултат. В 16-ата минута Левски изравни с превъзходна комбинация. Топката стигна до Галчев отдясно, който подаде към Мислович, а халфът с едно докосване разсече защитата на Лудогорец с пас към Марин Петков, който реализира – 1:1.

В 22-ата минута Лудогорец бе близо до това пак да поведе. Текпетей стреля свирепо от фаул, а топката разтресе напречната греда. Въпреки това положение, играчите на Николай Костов владееха както топката, така и инициативата. В 30-ата минута Джемили можеше да вкара. Той замахна на няколко пъти и финтира бранителите на Лудогорец, след което все пак стреля, но рикошира в Рикардиньо, който бе в засада.

Малко по-късно Джемили стреля опасно от дистанция. В 40-ата минута Марин Петков напредна опасно и стреля силно от дистанция, а Серджио Падт изби с мъка.

Второто полувреме започна по същия начин, както стартира и мача – с гол на Лудогорец. Рик Джонатан центрира добре при първата ситуация пред вратата на Пламен Андреев и Георги Терзиев на задна греда се възползва от не добрата ориентация на защитата на "сините“ и вкара с глава – 2:1. Секунди по-късно Марин Петков получи пети жълт картон за сезона за спорен фаул и така ще пропусне неделния двубой с ЦСКА. Младокът бе видимо раздразнен от картона.

"Сините“ пробваха бързо да се отърсят от шока. В 52-ата минута влезлият като смяна Асен Чандъров стреля много опасно, но Серджио Падт спаси. Малко по-късно Марин Петков дриблира между няколко бранители на Лудогорец, пусна към Галчев отдясно, който прострелно подаде към малкото наказателно поле, но нямаше кой да засече.

В 56-ата минута обаче Лудогорец вкара трети гол. За пореден път едно центриране създаде суматоха. "Сините“ не успяха на три пъти да изчистят добре и Якуб Пьотровски вкара – 3:1.

В 64-ата минута нещата за Левски станаха още по-тежки. Лудогорец се възползва от високо изнесената защитна линия на "сините“ и направи образцова контраатака, при която Пьотровски подаде към Квадво Дуа на празна врата, който реализира за 4:1.

След този гол играта на "сините“ доста се разстрои, а домакините дебнеха всяка ситуация, за да организират контраатака. В 78-ата минута след пробив на Фадига, топката мина през Джемили и се стигна до удар на Цунами, но без резултат. Играчите на Николай Костов се опитаха в последните минути буквално да натикат съперника в наказателното му поле и стигнаха до серия от корнери. В 87-ата минута Джевад Ел Джемили стреля много силно, но не му стигна малко прецизност, за да порази целта. Вместо това, в 91-ата минута Кайо Видал завърши още една контра на Лудогорец за крайното 5:1.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ 5:1

1:0 Руан Круз 3′, 1:1 Марин Петков 17′, 2:1 Георги Терзиев 47′, 3:1 Якуб Пьотровски 56′, 4:1 Квадво Дуа 63′

  Сподели
155