Илиан Илиев: Сега ще махнем приказките за шампионски титли


FUTBOL-TV

Илиан Илиев: Сега ще махнем приказките за шампионски титли

Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев говори след поражението с 0:2 от Берое. Наставникът на "моряците" остана разочарован от загубата, но бе категоричен, че тя е дошла в правилния момент, за да премахне напрежението у футболистите.

"Че е разочароваща загуба, да. Мисля, че идва тъкмо навреме да се оттърсим от напрежението. Ние нямаме потенциал да станем шампиони. И вместо да изпитваме удоволствие за това, което направихме досега в първенството, ние влизаме да гоним резултати. За мача какво да кажа? Паднахме в капана, вкараха ни от един тъч. За отбор, който има амбиции не е добре. Подведохме се. Със схемата, с която играха Берое, прибрани плътно до пенала, ние нямаше какво да напавим. Може би малко повече удари от далеч. От играта не мога да съм разочарован. От изритани топки допуснахме да ни направят опасни контраатаки, това дойде от нашето прибързване. Казах и на полувремето, че нервността облагодетелства отбора, който се защитава. Трябва да си малко по-спокоен. Загуба, която е неприятна, но идва навреме, да махнем приказките за шампионски титли. Чудесата се случват, но трудно при нас. Надявам се да се оттърсим и да играем по начина, по който искаме", сподели след мача националният селекционер.

"Така е, някой път се получава, друг път не. Да не влизаме в детайли. Взехме инициативата, въртяхме фланговете. За мен първият гол повлия много позитивно на противниковия отбор и негативно на нас. До края на полувремето бяхме изключително нервни и изигра лоша шега", каза още той.

"Напрежение винаги има, в каквато и да е професия. Другият мач също е труден. Надявам се да сме малко по-умни и да имаме повече късмет", завърши Илиан Илиев в ефира на Диема.

  Сподели
100