Левски ще запише трудна победа срещу Крумовград


FUTBOL-TV

Левски ще запише трудна победа срещу Крумовград

Левски - ФК Крумовград
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 15:15


Левски приема ФК Крумовград в интересен мач от програмата на 24-ия кръг в родния елит. "Сините" влизат в ролята на фаворити, но тимът от едноименния град си спечели прозвището за приятна изненада на сезона. Подобно на Левски, и Крумовград е в добра серия и вероятно за това двубоят се очертава да бъде интересен. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Атакуващият футболист на Левски - Илиян Стефанов е със скъсани предна кръстна връзка и латерален менискус на коляното, съобщиха от клуба. Това бе установено след направените вчера медицински изследвания. Стефанов получи контузията при победата с 1:0 над Хебър в Пазарджик в мач от предния кръг. Той се появи като резерва в 70-ата минута, но в добавеното време беше принудително заменен от Хоакин Фернандес. Именно последният се очертава да стартира като титуляр срещу Крумовград.

Друг кандидат за титулярното място е последното ново попълнение - нападателят Евертон Бала. Той пристигна на "Герена" миналата седмица. "Сините" подписаха с него малко преди затварянето на трансферния прозорец на 29 февруари, като го представиха официално на 1 март. Той е преотстъпен при "сините" до края на годината, като клубът има опцията да го закупи от бразилския Мирасол.

Куршума, какъвто е прякорът на играча, е в добро кондиционно състояние - все пак дойде с 4 официални мача зад гърба си в щатското първенство Паулиста 1, въпреки че в нито един двубой не започна като титуляр. "Сините" планират да го ползват като ляво крило. В тренировките до момента Евертон показва завидно самочувствие и се нагърбва с изпълнението на статичните положения. От "Герена" се надяват, че ще могат да картотекират новия бразилец за неделното домакинство на Крумовград. Ако това се случи, той със сигурност ще попадне в групата за сблъсъка, като вече Костов ще има последната дума за това дали да не стартира и като титуляр.

В лагеара на Крумовград има един единствен проблем и той е свързан с наказанието на звездата на отбора Алекс Колев. Той вече има 5 жълти картона на сметката си. Националът на България изкара последния от тях при шампионатната победа с 3:1 над Локомотив Пловдив. В 91-ата минута Колев взе в ръце топката след отсъден от съдията фаул и не я даде на противника, докато не бе декориран в жълто. След това той я върна на играч на Локо. Припомняме, че Колев бе в полезрението на Левски преди началото на пролетния полусезон, но до трансфер на "Герена" така и не се стигна.

"Искам от моите футболисти да играят всеки мач и да печелят. Искам да побеждаваме. Искам играчите ми да се надиграват с всеки противник. Ще е трудно срещу Левски, но отиваме, за да се надиграваме и нека победи по-добрият отбор", заяви старши треньорът на Крумовград - Станислав Генчев.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ФК КРУМОВГРАД 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240