Левски ще се поздрави с победа срещу Арда


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с победа срещу Арда

Левски - Арда
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 24.02.2024 г.
Час: 17:45


Левски приема Арда на "Герена" в среща от 22-ия кръг на родния шампионат. Двата отбора са близо един до друг в класирането. "Сините" са на 5-та позиция, докато тимът от Кърджали е на 7-мо място. Левски очаквано влиза в мача като фаворит, но Арда редуваше силни и слаби мачове през миналия полусезон. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

В лагера на Левски настроението е приповдигнато. "Сините" продадоха голяма част от звездите си, но получиха добри пари, които ще отидат за дълговете на клуба, които са най-вече към НАП. Освен това ръководството се готви за 110-та годишнина. И в първенството отборът стартира добре през този полусезон. Макар и с човек по-малко за цяло едно полувреме, "сините" измъкнаха победата срещу Пирин в Благоевград.

Именно отсъствието на Хосе Кордоба (заради червения си картон преди седмица) ще наложи една промяна в състава на Николай Костов. Кристиан Димитров ще бъде титуляр за Левски срещу Арда. Другата опция е Хоакин Фернандес, но Николай Костов ще се довери на Димитров, който има много по-голям стаж в отбора, а и в самия шампионат. Юношата на Ботев Пловдив влезе след изгонването на Кордоба в Благоевград и се справи добре със задачите си. Със сигурност Левски ще е без Нейтън Олдър срещу Арда. Полузащитникът бе даден под наем на Спортист Своге.

Утрешният сблъсък на Левски срещу Арда ще е специален за един от младите играчи на "сините" - Марин Петков. Той ще запише мач №100 с екипа на клуба за първенство. Разбира се, самото постижение като такова не е нещо невиждано. Напротив - до момента са го правили 80 футболисти в историята на клуба. При Марин Петков обаче има още две обстоятелства, които го правят уникален. Ако той запише и минута игра срещу кърджалии, влизането му в "Клуб 100" ще се случи на възраст от 20 години и 145 дни. А досега няма друг футболист, който на толкова ранна възраст да е достигал до 100 шампионатни срещи за "сините".

Арда започна пролетния дял с фалстарт - поражение с 1:2 у дома от Локомотив Пловдив, при това с обрат.

"Още не мога да изляза от кожата си заради загубата от Локо Пловдив. Не мисля, че играхме слабо, а със страх. В Турция на подготовката дадени футболисти хвърчаха, а сега може би манталитетът им изигра лоша шега. От Левски да знаят. Отиваме на "Герена " без страх и за три точки. В столицата ще има изненади", закани се Тунчев.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - АРДА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213