Дерменджиев: Лудогорец винаги е играел феърплей


Н. Гавазов

Дерменджиев: Лудогорец винаги е играел феърплей

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев разговаря с журналисти на старта на подготовката на тима.

"Благодаря на собствениците за доверието, което вложиха в мен. Подготвителният период е изключително важен, ще се постараем да подготвим добре играчите, най-важното е да няма контузии. Чака ни много отговорен полусезон. Знаете, че играем в много сгъстена програма - неслучайно казах, че трябва играчите да са здрави - искаме да сме шампиони, да вземем купата и да стигнем възможно най-напред в Лигата на конференциите. Недялков в момента е на контролен преглед и ще се присъедини към нас.

Искаме да запазим основния състав и евентуално да привлечем не повече от един човек. Отнасяме се с много голям респект към Черно море, на Илиан му се даде възможност да работи. Противниците в подготовката са разнородни, аз точно това искам. Има прозорец, ние трябва да бъдем готови в този прозорец, евентуално. Лудогорец е с мач по-малко трябва да го отбележим това, може би затова позицията е различна. Не виждам някаква сериозна разлика в първенство. Лидер е Черно море в момента, но ние ще се постараем в края на първенството да сме на върха. Ние винаги сме играли феърплей.

Мое мнение е, че групата трябва да се намали, и то драстично. Ако зависи от мен, отборите ще са десет. За нас е добре, че на старта имаме мач за Суперкупата на България. Ще бъде подготвени, после идват мачовете със Сервет, сгъстена е програмата. До нашия мач Сервет ще изиграят пет мача, ще имаме възможността да се запознаем перфектно с тяхната игра, може би и на живо. Ние винаги търсим вината в себе си", каза 69-годишният специалист.

  Сподели
72