Фенове на Левски атакуваха палатковия лагер пред МОЧА


Н. Гавазов

Фенове на Левски атакуваха палатковия лагер пред МОЧА

Футболни фенове на "Левски" атакуваха палатковия лагер пред МОЧА, счупиха срамната новопоставена плоча на монумента (от наследника на комунистическия престъпник Таков) и задействаха димки. Пробългарското действие на тези достойни момчета стана около час след победата на "сините" над израелския "Апоел" (Беер Шева) с 2:1.

Агитката издигна транспарант с надпис "Демонтаж", а след като счупиха плочата, написаха със спрей "Искаме български паметник".

"Дойдоха около 20-30 човека от агитката на "Левски", повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас... и аз не разбрах точно. Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края", пише във фейсбук Геновева Кръстева, една от "пазещите" МОЧА, и прилага видео от атаката.

В клипа се вижда и полиция. По последни данни са арестувани 4 души. За преместването на паметника, известен и като МОЧА - Монумент на Окупационната Червена Армия, има решение на държавата.

Левичарски проруски формации събраха каквито имат привърженции пред него с палатки - за да го бранят. След атаката на място отидоха Мая Манолова (която за малко не стана кмет на София с подкрепата на избирателите на ДБ през есента на 2019 г.) и бившия вътрешен министър Румен Петков, сега лидер на АБВ, протичащ в разработки на МВР и службите като "Запалката" - и двамата основни "говорители" на кремълските опорни точки и настояващи за капитулация на Украйна.

  Сподели
348