Черно море се запъти към Европа след успех в Сливен


А. Терзийски

Черно море се запъти към Европа след успех в Сливен

Черно море направи сериозна стъпка по пътя към участие в евротурнирите през следващия сезон, след като надигра Сливен с 3:1 на неговия стадион "Хаджи Димитър" в двубой от 23-ия кръг на родната ни "А" група. С успеха си "моряците" се доближиха само на две точки от четвъртото място, което е заемано от Локомотив София. Ако до края на първенството варненци успеят да се преборят със столичните "железничари" за заветната четвърта позиция, то тогава те ще спечелят квота за Европа, но единствено при положение, че ЦСКА спечели Купата на България, като за целта "червените" трябва да се справят със съпротивата на Славия във финалната среща.

Попаденията за "моряците" отбелязаха Георгиев, който си заби автогол, Георги Илиев и Ратников. Преди това, в 21-ата минута, Димо Бакалов бе дал преднина на домакините от Сливен.

След това свое поражение за "войводите" ще бъде изключително трудно да се преборят за оставането си в елита, като тимът остава на последното място във временното подреждане на българското първенство.

  Сподели
131