Славия с класика срещу Дунав


Н. Гавазов

Славия с класика срещу Дунав

Славия победи с 3:0 у дома Дунав (Русе) в среща от 12-ия кръг в Първа професионална лига. "Белите" са в серия от три победи в последните си четири мача в шампионата, а в следващия си двубой гостуват в Благоевград срещу Пирин.
В 12-ата минута на двубоя на Националния стадион "Васил Левски" славистите материализираха превъзходството си и Стефан Велев се разписа с удар отблизо след асистенция на Чигози Мба.

Малко по-късно последователно Ивайло Димитров и Костадин Велков не успяха да се разпишат във вратата на русенци.

Силните изяви за "белите" продължиха и в 32-ата Мба центрира отдясно, вратарят Станислав Антонов отби кълбото, което попадна в Иван Мичев и той от чиста позиция удвои аванса в полза на Славия.
След почивката Ивайло Димитров на два пъти, Галин Иванов и Стефан Велев пропуснаха до вкарат трети гол във вратата на гостите. Все пак логичното се случи в 75-ата минута, когато националът Димитров на празна врата оформи класическия успех след бърза комбинация между Чигози Мба и Абуд Омар.

След този успех Славия има актив от 15 точки на девето място в класирането с три победи и едно равенство в последните си четири срещи в първенството.

 

  Сподели
144