Суонзи – Ливърпул: Ще се отрази ли късното поражение за мърсисайдци от преди дни


Н. Гавазов

Суонзи – Ливърпул: Ще се отрази ли късното поражение за мърсисайдци от преди дни

Суонзи - Ливърпул
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 01.05.2016 г.
Час: 14:00
Съдия: Роджър Ийст


Суонзи и Ливърпул се изправят един срещу друг в 36-я кръг на Висшата лига в двубой, който няма кой знае колко голямо значение. Домакините са в долната половина на класирането, на 9 точки от зоната на изпадащите, което няма как да очарова привържениците. Въпреки това, разликата с борещите се за оцеляване е голяма за оставащи 3 кръга до края на първенството и отборът може спокойно да доиграва сезона. "Лебедите" допуснаха две разгромни поражения с по 3:0 и 4:0 от Нюкасъл и Лестър, което говори достатъчно за мотивацията на тима. Франческо Гуидолин няма особени проблеми със състава си освен липсата на Лерой Фер и Алберто Палоши.

Ливърпул е на 7-ма позиция и на 4 точки от 5-я Манчестър Юнайтед, така че тази среща е последна възможност да атакуват място даващо право на евроучастие догодина. Гостите са в серия от 5 поредни мача във Висшата лига без поражение, но пък ремито с Нюкасъл миналия уикенд може да се счита за провал. Особено голямо влияние за "мърсисайдци" може да се окаже загубата преди дни от Виляреал в първия полуфинален двубой от турнира Лига Европа. Ливърпул не показа, че с нещо првъзхожда "жълтата подводница", но пък и резултатът се движеше към равностойно нулево равенство преди да дойде попадението в добавеното време на срещата. Това няма как да не се отрази негативно на настроението в съблекалнята и Клоп има тежката задача да избави играчите си от психологическата тежест.

Допълнителен проблем за тима е лазарета, в който лекуват травми Гомес, Дани Ингс, Джордан Хендерсън, Емре Джан, Дивок Ориги и Роситър, а пък Мамаду Сако изтърпява наказание.

Суонзи няма за какво да се хвърля и ще излезе в срещата да играе единствено за своята чест. Ливърпул има повече за какво да гони 3-те точки, но го има и моментът, че могат да пренебрегнат двубоя, заради реванша с Виляреал в средата на другата седмица. Умората няма как да не се отрази сред футболистите особено след липсата на някои играчи и ще видим дали Клоп ще излезе с най-доброто си или ще даде почивка на по-важните и ключови фигури.

Прогноза: Суонзи - Ливърпул 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187