Ливърпул ще удари Тотнъм


Н. Гавазов

Ливърпул ще удари Тотнъм

Ливърпул - Тотнъм

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 05.05.2024 г.

Час: 18:30

Съдия: Пол Тиърни

Два отбора, препъващи се към финалната линия на Висшата лига, ще се сблъскат на "Анфийлд" в основната битка в неделя в опит да поправят някои скорошни грешки.

Отборът на Юрген Клоп е близо до това да загуби и теоретични шансове за титлата, докато Спърс са потенциално само на едно поражение от елиминиране от битката за Шампионската лига.

Кампанията не трябваше да свърши по този начин за напускащия мениджър на "червените" Юрген Клоп, който ще напусне "Анфийлд" с още един медал от Купата на Лигата около врата си, но иначе надеждите на Ливърпул за знаменит четворен удар бяха разбити в рамките на няколко месеца.

Мърсисайдци отпаднаха от Купата на Англия и Лига Европа съответно след сблъсък с Манчестър Юнайтед и Аталанта БК, освен това Ливърпул е повече или по-малко извън разговора за титлата във Висшата лига, защото спечели само един от последните си пет мача във Висшата лига, като взе само една точка от последните шест.

Равенството 2:2 с Уест Хем Юнайтед, изоставането от Арсенал и Манчестър Сити и разгорещената размяна на думи между Клоп и Мохамед Салах на тъчлинията  олицетворява краха на Ливърпул в края на сезона.

На всичкото отгоре "червените" след поредните поражения от Аталанта и Кристъл Палас на "Анфийлд" без отбелязване на голове, са изложени на риск да загуби три последователни домакински мача за първи път от ерата на закрити врати през 2021 г.

Наистина, завръщането на Ливърпул в Шампионската лига след кратко отсъствие бе потвърдено със заслуженото поражение на Тотнъм с 2:0 от Челси на Маурисио Почетино.

В една позната болезнена гледка за верните фенове на Спърс, слабостите на техния отбор в защита намериха поредно материализиране в голове на непокритият Трево Чалоба и Николас Джаксън.

Двадесет и два гола от статични положения, допуснати във Висшата лига 2023-24, поставят "шпорите" на трето място след Нотингам Форест (26) и Шефилд Юнайтед (23).

По- лошо е, че ако гостите претърпят четвърта поредна загуба във Висшата лига в неделя и Астън Вила победи Брайтън, шансовете им за Шампионска лига ще се изпарят, въпреки че Постекоглу многократно е подчертавал, че челната четворка не е най-голямата цел за него отбор в дебютния им сезон.

Четирима от Ливърпул Джоел Матип (коляно), Бен Доак (коляно), Боби Кларк (неуточнено) и Тиаго Алкантара (мускул) са аут до края на кампанията.

Клоп също така потвърди тревожен, че капитанът Върджил ван Дайк не е тренирал, така че над главата на нидерландеца витае въпросителна за този двубой.

Въпреки това, Конър Брадли (глезен) вече се завръща в пълна тренировка и се очаква да бъде включен в неделя, докато проблемът с бедрото на Диого Жота трябва да се изясни навреме, за да се завърне през май.

Що се отнася до Спърс, Постекоглу разкри, че Тимо Вернер (подколенно сухожилие) и Бен Дейвис (прасеца) ще пропуснат остатъка от сезона с постоянни проблеми в дербито на Северен Лондон.

Дуото се присъединява към Райън Сесеньон (подколенно сухожилие), Манор Соломон (коляно), Дестини Удоджи (бедро) и Фласър Фостър (крак) в списъка с дълготрайни контузии.

Фаворит в мача е Ливърпул. Домакините имат проблеми, но техният съперник е с по-големи и очакванията са за победа на мърсисайдци.

Прогноза: Ливърпул – Тотнъм 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Тотнъм (Анже Постекоглу)
 
Викарио
   
Поро
Ромеро
Ван ден Вен
Емерсън
Бентанкур
Бисума
Кулушевски
Мадисън
Джонсън
Сон
Диас
Нунес
Салах
Макалистър
Ендо
Собослай
Робъртсън
Конате
Куансах
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Тотнъм 2:0

  Сподели
143