Арсенал – Норич: Гостите няма да успеят на Емирейтс


Н. Гавазов

Арсенал – Норич: Гостите няма да успеят на Емирейтс

Арсенал - Норич
Стадион: "Емирейтс"
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Маийк Джонс

 

Борещият се за мястото си в Топ 4 Арсенал посреща новака Норич в среща с на пръв поглед предизвестен край. "Артилеристите" са все още на 4-та позиция, колкото има и 3-я Манчестър Юнайтед, само на 5 точки разлика и мач по-малко е дебнещия за грешка Манчестър Юнайтед. По този начин битката за четворката остава отворена и оспорвана, а лондончани нямат място за грешки и са длъжни да гонят 3-те точки. Арсенал не е побеждаван вече в 7 кръга от първенството, но пък в този период записаха само 3 победи, което ги отказа от преследването на титлата и дори остави несигурна настоящата им позиция. Това вбеси голяма част от привържениците на клуба, които не скриват своето разочарование от мениджъра Арсен Венгер.

"Артилерситите" нямат проблеми с контузени или наказани играчи, но пък кондиционното състояние на Санти Касорла и Окслейд-Чембърлейн е под въпрос, след като се възстановиха от травми и има вероятност да пропуснат и тази среща. Очаква се в центъра на нападението да се завърне Дани Уелбек, който ще замени направилият лош двубой преди дни Оливие Жиру. Мохамед Ел Нани и Рамзи пък най-вероятно ще отстъпят местата си на Коклен и Джак Уилшър.

Норич по едно време се измъкна от зоната на изпадащите, но след това дойдоха двете последователни поражение от Съндърланд и Крустъл Палас, което върна новаците обратно в борбата за оцеляване. "Канарчетата" са на 17-то място с 31 точки, колкото има и Съндърланд, а пък с една точка пасив е предпоследния Нюкасъл, така че оставащите срещи са от огромно значение. Александър Тетей, Андре Уисдъм и Тим Клозе са в лазарета, което няма как да не влоши играта им в отбрана.

Можем спокойно да очакваме по-нападателен футбол от Арсенал и опитващия се удържи поне равенството Норич. За лондончани всяка загубена точка може да ги раздели с Топ 4, докато при "канарчетата" ситуацията е противоположна. Въпреки това, по-голямата класа ще донесе спокоен и убедителен успех за "артилеристите".

Прогноза: Арсенал - Норич 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152