Анонс на 36-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 36-ти кръг на Висшата лига на Англия

Уотфорд - Астън Вила
Стадион: "Викаридж Роуд"
Дата: 30.04.2016
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър


Анонсът на този 36-ти кръг на Висшата лига започва със сррщата между тимовете на Уотфорд и Астън Вила. Домакините се намират в долната половина на таблицата, но могат да бъдат спокойни за оцеляването си 3 кръга преди края. Огромното разочарование за "стършелите" дойде преди дни, когато загубиха полуфинала за ФА Къп от Кристъ Палас, което попари мечтите им за евроучастие догодина и битката за трофей. Това отпаданео от турнира най-вероятно ще се отрази негативно на настроението в отбора и можем да очакваме по-минорна атмосфера на трибуните и в играта на играчите. Уотфорд има проблеми единствено с Етиен Капу, който е с лека травма в коляното и се очаква да пропусне кръга, а пък Екстранд се възстанови от контузия и единствено кондиционното му състояние е под въпрос.

Астън Вила вече отпадна от Висшата лига и ще се готви за участие в Чемпиъншип догодина. Бирмингамци бяха големия аутсайдер през тази кампания с последното си място и едва 16 точки актив. Гостите са в серия от 10 поредни поражения, което говори достатъчно за трагичното представяне на тима. Амави и Агбонлахор пропускат двубоя, а Кийрън Кларк и Кийрън Ричардсън са близко до завръщане в игра.

Настроението и в двата отбора е трагично, така че не бихме очаквали вълнуващ мач или голяма борба по терена, което ще доведе до подялба на точките.

Прогноза: Уотфорд - Астън Вила 1:1


Евертън - Борнемут
Стадион: "Гудисън Парк"
Дата: 30.04.2016
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик


Два равностойни отбора с равни точки вариращи близо до средата на таблицата се изправят един срещу друг в 36-я кръг на Висшата лига. Евертън направи разочароващ сезон в първенството с едва 11-то си място, но пък усилият на тима по всичко изглеждаше, че бяха насочени към ФА Къп. "Карамелите" обаче злощастно отпаднаха на полуфинала в турнира от Манчестър Юнайтед с попадение в последната минута, което до известна степен провали сезона им. Това още повече вбеси привържениците на клуба и слуховете за смяна на Роберто Мартинес се подновиха. Домакините са без Шеймъс Коулман, Браунинг, Фил Ягиелка и наказания Рамиро Мори.

Новакът Борнемут може да бъде радостен от кампанията, тъй като избегна отпадането, което беше и голямата цел на треньорския щаб. Скромният тим записа 4 поражения в предишните си 5 мача, така че формата на дебютантите не е особено положителна, но и няма за къде да се напрагят. За гостите не са на разположение Тайрън Мингс, Хари Артър и Адам Смит.

Макар и да имат един и същи пасив от точки - съперниците са с противоположни мнения относно направеното досега през кампанията. Това е, заради разликата в класата, а в този двубой Евертън е длъжен да покаже, че заслужава нещо повече от 11-то място.

Прогноза: Евертън - Борнемут 1:0


Нюкасъл - Кристъл Палас
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк"
Дата: 30.04.2016
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


Нюкасъл съвсем очевидно от последните срещи изглежда не се предава и яростно се бори за оставането си в елита. "Свраките" се намират на предпоследна позиция, но само на точка от спасителния бряг, така че шансовете за оцеляване са напълно реални. Домакините записаха победа и две равенства в предишните 3 кръга, а ремитата дойдоха срещу грандовете Манчестър Сити и Ливърпул, което говори за сериозната готовност на играчите да избегнат Чемпиъншип догодина. Рафа Бенитес отново е с огромни проблеми в избора си на състав и ще е без Тим Крул, Тоней, Хайдара, Къртис Гууд, Робърт Елиът, Колочини, Даръл Янмаат и Стивън Тейлър. Йоан Гуфран и Силвен Марво са под въпрос, но с оглед препълнения лазарет може би ще бъдат включени поне сред резервите.

Кристъл Палас прави интересен сезон, след като започна силно Висшата лига, но от Нова година насам представянето на тима е трагично и отборът падна в долната половина на таблицата на спокойните 8 точки от зоната на изпадащите. "Орлите" обаче направиха фурор във ФА Къп и са на полуфинал в турнира срещу Манчестър Юнайтед и логично на там са насочени усилият на клуба. Куеси Апиа, Маруан Шамах и Бреде Хангеланд са в лазарета, а пък Заха е под въпрос.

Нюкасъл има повече нужда от точките и можем да бъдем сигурни, че играчите на домакините ще бъдат по-активни и по-борбени. Кристъл Палас от своя страна ще е доволен и на точка, тъй като във Висшата лига няма какво да гонят. Проблемите с отсъстващи играчи на "свраките" ще окажат за пореден път влияние върху играта, но пък с домакинската подкрепа и огромното желание ще успеят да измъкнат 3-те точки.

Прогноза: Нюкасъл - Кристъл Палас 1:0


Стоук - Съндърланд
Стадион: "Британия Стейдиъм"
Дата: 30.04.2016
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поусън


Стоук се намира в средата на таблицата и очевидно доиграва иначе не лошия за клуба сезона. "Грънчарите" загубиха настроени и мотивация в първенството, след като имат само една точка от 4 кръга и са в серия от 3 поредни загуби с 12 допуснати попадения. Все пак пораженията дойдоха от сериозните тимове на Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Сити, така че не можем да бъдем съвсем критични към представянет на отбора. Една от причините за лошия спад в играта на домакините е отсъствието на ключови фигури, след като с контузия са Джак Бътланд, Глен Джонсън, Джонатан Уолтърс, Шакири и Афелай, а пък Марк Уилсън и Шей Гивън най-вероятно също не са готови за срещата.

Съндърланд е в борбата за оцеляването със 17-то си място и с равни точки с 18-я Норич. "Черните котки" показват голямо желание и характер за оставане в елита, а резултатите го показват. Гостите имат само едно поражение в предишните 7 кръга, но пък равенствата са цели 5, а само с ремита трудно ще се изпълни голямата цел на клуба. Сам Алардайс има проблеми единствено със състоянието на Джърмейн Ленс, който може би ще пропусне сблъсъка.

Стоук по всичко изглежда ще доиграва сезона с начина на игра в последните двубои, докато Съндърланд ще гони поне точката от гостуването и очакваме това да е най-малкото, което "черните котки" ще отмъкнат от "Британия Стейдиъм".

Прогноза: Стоук - Съндърланд 0:0



Уест Бромич - Уест Хем
Стадион: "Дъ Хоутърнс"
Дата: 30.04.2016
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън


Анонсът на този 36-ти кръг на Висшата лига завършва с интересния двубой между Уест Бромич и Уест Хем. "Дроздовете" се намират на 13-то място на спокойна дистанция от зоната на изпадащите и очевидно ще одиграват сезона. Резултатите на отбора не са положителни след 4 поражения и 2 равенства от 6 кръга насам, но пък в последния мач удържаха по страхотен начин ремито с борещия се за титлата Тотнъм. Крис Брънд, Алекс Притчард и Джеймс Морисън са с контузии, а пък Бен Фостър и Бераино са близо до завръщане в игра.

Уест Хем прави страхотен сезон и е все още в битката за 5-то място с 3 точки пасив от Манчестър Юнайтед. "Чуковете" не са побеждавани вече в 9 срещи, което говори достатъчно за представянето на тима. Славен Билич няма проблеми с контузени или наказани футболисти и ще може да използва най-доброто си.

Уест Бромич са корав домакин, но пък в последните срещи мотивацията сред играчите изглежда липсва. Уест Хем от своя страна ще гони задължителните 3-те точки, ако иска да играе в Европа догодина, а пък лондончани нямаха мач в средата на седмицата и ще бъдат физически в по-оптимална форма.

Тактически сблъсък с много единоборства и надлъгване, но пък Славен Билич се доказа като добър мениджър и ще изведе "чуковете" до минимален успех.

Прогноза: Уест Бромич - Уест Хем 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205