Анонс на 32-ри кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 32-ри кръг на Висшата лига на Англия

Уест Хем - Кристъл Палас
Стадион: "Болейн Граунд", Лондон
Дата: 02.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Лондонско дерби ще имаме възможността да наблюдаваме в този 32-ри кръг на Висшата лига. Уест Хeм прави страхотен сезон и дели 5-то място с Манчестър Юнайтед и е само на точка от Топ 4. "Чуковете" също така имат да преиграват четвъртфинален двубой за ФА Къп с "червените дяволи". Формата на домакините е добра, след като в предишните 5 кръга от първенството записаха 3 победи и 2 равенства. Славен Билич няма да може разчита единствено на Сам Байрам, а Джеймс Колинс е под въпрос.

Кристъл Палас започна добре кампанията, но след това се получи срив и след само 4 ремита от 13 срещи вече се намира в долната половина на таблицата на 7 точки от опасната зона. Положителното за гостите е играта във ФА Къп, където играчите са на полуфинал срещу Уотфорд. "Орлите" ще са без Куеси Апиа, Джеймс Макартър и Маруан Шамах, а Кабай, Адебайор, Конър Уикъм и Йединак са с леки проблеми.

Лондонските дербита са обикновено непредсказуеми, но този път нещата може би не са точно така. Уест Хeм играе убедително и мотивацията в отбора е на високо ниво, докато вниманието на Кристъл Палас очевидно е насочено към ФА Къп, а и контузиите на важни футболисти ще окаже влияние.

Прогноза: Уест Хeм - Кристъл Палас 2:0


Норич - Нюкасъл
Стадион: "Кероу Роуд", Норич
Дата: 02.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


Анонсът на 32-я кръг на Висшата лига започва с директният двубой за оцеляването между тимовете на Норич и Нюкасъл. Домакините се намират точно пред опасната зона само на 2 точки от 18-я Съндърланд и на 3 от своя съперник. "Канарчетата" направиха добри двубои в предишните два кръга, когато удържаха нулево реми с Манчестър Сити, а след това победиха Уест Бромич. Алекс Нийл няма да може да разчита на Тетей и Нейтън Редмънд, а Брейди и Раян Бенет са под въпрос.

Нюкасъл се намира на предпоследна позиция в таблицата на 3 точки от спасението, но и с мач по-малко. С идването на Рафа Бенитес се получи лек стимул в играта на отбора, макар че под негово ръководство се спечели само една точка от 2 срещи. "Свраките" ще са без Тим Крул, Тоней, Хайдара, Кевин Кевин Мбабу, Къртис Гууд, Колочини, Пол Дъмет, Робърт Елиът и Джак Колбак, а Янмаат и Митрович имат леки проблеми.

Изключително важен двубой и за двата отбора, така че можем да станем свидетели на здрав сблъсък и голяма битка. Норич имат лекото предимство с по-малко контузени, по-добра форма и домакинската подкрепа. Въпреки това, Нюкасъл ще покаже голямо желание, което ще доведе мача до равенство.

Прогноза: Норич - Нюкасъл 0:0

 

Стоук Сити - Суонзи
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 02.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Стоук по едно време беше включен в борбата за евротурнирите и разликата само на 4 точки от 5-то място все още дава надежди на привържениците. Въпреки това, едва ли някой в клуба реално се е прицелил в Топ 5 и "светците" ще доиграят без напрежение сезона. Основният проблем за домакините в много контузени и този път в лазарета са Джак Бътланд, Глен Джонсън, Раян Шукрос, Джоната Уолтърс, Шей Гивън, Марк Уилсън и Шакири, а не напълно готови са Чарли Адам, Фил Бардсли и Ерик Питърс.

Суонзи не се представи убедително в средата на кампанията и беше близо до зоната на изпадащите, но след 3 успеха от последните 4 мача се измъкна на 10 точки от 18-я Съндърланд и вече може да диша по-спокойно. Андре Аю все още лекува контузия, а към него се присъединява и Нийл Тейлър.
Формата и на двата отбора е положителна, но за Стоук отсъстват много важни играчи, от което ще се възползват "лебедите".

Прогноза: Стоук - Суонзи 1:2

 

Съндърланд - Уест Бромич
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 02.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст

Съндърланд продължава да се бори с всички сили за оцеляването си и се намира само на 2 точки от спасението, но и с мач по-малко. Домакините записаха само едно поражение в предишните си 6 мача и са в серия от 3 последователни равенства. Дънкан Уатмор все още не е готов за игра, а Уаби Хазри. Джърмейн Дефо, Джърмейн Ленс и Лий Катърмоу са под въпрос.

Уест Бромич постигна оставането си в елита и се намира в средата на таблицата на далечните 13 точки от изпадащите. "Дроздовете" се показаха като корав тим и записаха 3 победи, едно равенство и едно поражение в предишните си 5 кръга. Джеймс Морисън и Крис Брънт няма да са на разположение, а Калъм Макманаман е под въпрос.

Съндърланд показва борбеност в последно време, докато Уест Бромич също не отстъпва по този показател. Това ни кара да очакваме здрав сблъсък с много единоборства, тактическо надлъгване и без много положения за гол.

Прогноза: Съндърланд - Уест Бромич 1:1

 

Лестър - Саутхемптън
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 03.04.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Майкъл Оливър

Анонсът на този 32-ри кръг от Висшата лига завършва със срещата между Лестър и Саутхямптън. "Лисиците" продължават да държат здраво първото място с 5 точки преднина пред Тотнъм. Домакините показват стабилен футбол след 4 успеха и едно реми в последните 5 кръга, но тези победи дойдоха трудно с 1:0, така че до известен степен играта на тима е вече предвидима.
Саутхeмптън показва възход във втората половина на сезона и се намира вече само на 3 точки от 5-то място. "Светците" записаха две победи и едно реми в предишните 3 кръга, така че можем да считаме формата им за добра. Чарли Остин и Бертранд са с травми, а Гардош и Джей Родригес не са физически готови за 90 минути футбол.

Интересн двубой ще наблюдаваме, в който и двата тима има за какво да се борят. Саутхeмптън има нужда от 3-те точки, за да остане в битката за евроучастие, но едва ли гостите ще започнат нападателно, тъй като Лестър показа, че разчита съперниците да играят по-офанзивно. Роналд Куман би трябвало да е забелязал типичната тактика на Раниери и можем да очакваме по-внимателен футбол от страна на "светците", който ще подели точките.

Прогноза: Лестър - Саутхeмптън 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192