Арсенал – Уотфорд: Лондончани ще отмъстят за ФА Къп


Н. Гавазов

Арсенал – Уотфорд: Лондончани ще отмъстят за ФА Къп

Арсенал - Уотфорд
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 02.04.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър


Арсенал посреща Уотфорд в 32-я кръг на Висшата лига в опит да се реваншира пред привържениците си за отпадането от ФА къп точно от този съперник. "Артилеристите" са на далечните 11 точки от първото място, макар че имат мач по-малко и се нуждаят от успех, ако искат да останат живи надеждите за титла. Не толкова положителна е формата на лондончани, които записаха само 2 победи в последните 5 кръга, отпаднаха безславно в Шампионската лига и не съумяха да продължат напред за ФА Къп. Въпреки това, лъч надежда за феновете е представянето в предишния мач при гостуването на Евертън, когато Арсенал надигра категорично "карамелите" и спечели с 2:0. Арсен Венгер продължава да не може да разчита на Санти Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Микел Артета, Рамзи, Фламини, Джак Уилшър и Томаш Росицки. Добрата новина е завръщането от контузия на Петър Чех, но все още не се знае дали ще е напълно готов да започне титуляр.

Уотфорд напоследък не се представя добре във Висшата лига след само една точка от 4 срещи, но пък може да бъде спокоен за своето оцеляване, тъй като се намира на 11 точки от опасната зона. Вниманието на всички около клуба е насочено към ФА Къп, където "стършелите" успяха да достигнат до полуфинал с Кристъл Палас и имат шанс за трофей и участие в Европа догодина. Гостите нямат особени проблеми със състава освен липсата на Томи Хобан и Екстранд.

Малко вероятно е да се повтои двубоят между двата тима за ФА Къп, тъй като положението в момента е различно. За Арсенал остана единствено първенството и мотивацията при лондончани за 3-те точки ще е огромна, докато Уотфорд изглежда спокоен за своето оставане в елита и вниманието на играчите е насочено към другия вътрешен турнир.

Прогноза: Арсенал - Уотфорд: 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

05 март Тотнъм - Арсенал 2:2 (Висша лига)
08 март Хъл Сити - Арсенал 0:4 (ФА Къп)
13 март Арсенал - Уотфорд 1:2 (ФА Къп)
16 март Барселона - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)
19 март Евертън - Арсенал 0:2 (Висша лига)

Уотфорд:

27 февруари Уотфорд - Борнемут 0:0 (Висша лига)
02 март Манчестър Юнайтед - Уотфорд 1:0 (Висша лига)
05 март Уотфорд - Лестър 0:1 (Висша лига)
13 март Арсенал - Уотфорд 1:2 (ФА Къп)
19 март Уотфорд - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Уотфорд

23 срещи
12 победи за Арсенал
1 равенство
10 победи за Уотфорд
Голова Разлика: 41:35 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154