Анонс на 16-и кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 16-и кръг на Висшата лига на Англия

Норич - Евертън
Стадион: "Кероу Роуд", Норич
Дата: 12.12.2015г.
Час: 14:45
Съдия: Мартин Аткинсън

Началото на 16-тия кръг от Висшата лига ще бъде дадено на "Кероу Роуд" с двубоя Норич и Евертън. В исторически план, срещите между тези два отбора са равностойни, а можем да очакваме подобен развой и в този сблъсък.

Домакините се намират на 16-то място в класирането, колкото имат Борнемут и Нюкасъл, но благодарение на головота си разлика не се намира в зоната на изпадащите. "Канарчетата" в последните си 8 мача от първенството има цели 6 загуби, едно равенство и само един успех, но трябва да се отбележи, че в този период играха с Манчестър Сити, Челси, Арсенал и Манчестър Юнайтед. Мениджъра Алекс Нийл няма особени проблеми в състава си освен леките контузии на Матю Джарвис и Уес Хулахан.

Евертън се намира в добра форма и вече 6 двубоя от всички турнири не е изпитвал вкуса на загубата. Въпреки това, "карамелите" се намират в средата на таблицата с 22 точки и 4 по-малко от 5-ия Тотнъм. Роберто Мартинес няма да може разчита за срещата на Ягиелка, Овиедо, Тини Хибърт, Пиенар и Джеймс Маккарти. Ключово за представянето на тима е голмайстора Лукаку, който има 14 гола от началото на сезона и 9 попадения в последните 9 мача.

Евертън има само един успех срещу Норич вече в 7 гостувания, но от друга страна е загубил само в 2 двубоя. Като вземем предвид исторически равностойните сблъсъци и повечето контузени в състава на гостите - можем да очакваме равенство след последния съдийски сигнал.

Прогноза: Норич - Евертън 1:1


Кристъл Палас - Саутхемптън
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 12.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


Интересен и динамичен двубой се очаква в съботния следобед, когато един срещу друг се изправят Кристъл Палас и Саутхямптън.

Домакините продължават да изненадват всички с играта си и се намират на 6-та позиция с 23 точки, колкото имат Уест Хям и Ливърпул. Това им дава възможност да се борят за евроучастие през следващия сезон, за което все още привържениците на клуба мечтаят. Срещата пропускат Куеси Апиа и Бакари Сако, но положителната новина е завръщането от наказание на нападателя Заха.

Саутхямптън не се намира в особено добра форма и има 3 загуби и само една победа в последните си 5 мача от всички тунири. Особено разочароващи бяха домакинското поражение за Купата на лигата от Ливърпул с разгромното 6:1 и равенството в миналия кръг с последния в класирането Астън Вила. Куман потвърди за възстановяването от 9-месечната контузия на вратаря Форстър, но най-вероятно няма да се разчита на него за този мач. В лазарета остават Джей Родригес, Гардош и до последно ще се решава за Виктор Уанеяма.

Кристъл Палас не е достигал до победа срещу този съперник вече в 12 срещи. Въпреки това, положението в този момент е различно и очакваме да се прекъсне негативната серия на домакините.

Прогноза: Кристъл Палас - Саутхямптън 2:0

 

Съндърланд - Уотфорд
Стадион: "Стейдъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 12.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Греъм Скот


Съндърланд посреща в събота традиционно удобният за отбора в последно време съперник - Уотфорд. Ситуацията през този сезон обаче е различна и домакините ги очаква тежък мач.

"Черните котки" под ръководството на новия мениджър Сам Алърдайс се представят по-успешно и вече са само на 1 точка от спасителния бряг. Отборът записа 3 победи в последните си 6 мача и е в очакване на пореден положителен резултат. Единственият със сигурност пропускащ кръга е Себастиан Ларсон, а за Дефоу и Катърмоу все още се обмисля дали да бъдат включени в групата.

Уотфорд също е в добра форма и има 4 победи във вече 6 мача от Висшата лига, което постави новаците в средата на таблицата с 22 точки. Кике Санчес Флорес има повече проблеми с контузени играчи и няма да може да разчита на Екстранд, Прьодл, Хобан и Бехрами.

Съндърланд смени тактиката, която изповядваше в началото на сезона и започна да играе по-дефанзивен футбол. По този начин можем да очакваме мач с малко положения за гол, но все пак смятаме, че дуото Игало - Дийни ще успее да се възползва от най-малкия шанс за реализиране на попадение.

Прогноза: Съндърланд - Уотфорд 0:1

 


Уест Хем - Стоук Сити
Стадион: "Болейн Граунд", Лондон
Дата: 12.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


В събота в двубой от 16-тия кръг на Висшата лига един срещу друг ще се изправят два отбора с противоположно представяне в мачовете си. Уест Хям вече в 5 двубоя няма победа, докато Стоук има 4 успеха и само една загуба в последните 4 срещи от всички турнири.

"Чуковете" започнаха сравнително добре сезона, но след контузията на основната фигура Пайет - отборът тръгна надолу. Все пак, лондончани все още се намират в горната част на таблицата на 7-мо място с 23 точки и амбицията за евротурнири догодина е жива. Основният проблем в състава на Славен Билич е многото контузени и извън строя са ключовите футболисти Пайет, Ланзини, Уинстън Рийд, Диафра Сако, Енер Валенсия и Виктор Мозес.

Стоук Сити не започна убедително кампанията, но играчите на Марк Хюз се съвзеха и вече са на 1 точка от своя съперник, което им позволява при успех да изпреварят Уест Хям и да застанат в горната част на таблицата. Срещата пропускат Шей Гивън, Питър Крауч и Одемвинге.

Добрата форма на "грънчарите" и прекалено големият брой отсъстващи ключови играчи за "чуковете" - ще е достатъчно за успех на гостите.

Прогноза: Уест Хям - Стоук Сити 0:2

 


Тотнъм - Нюкасъл
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 13.12.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Роджър Ийст


На пръв поглед лесна победа се очаква за Тотнъм в домакинството с Нюкасъл. Домакините се намират на 5-та позиция във Висшата лига и се борят за Топ 4, докато "свраките" изпитват затруднения през кампанията и оставането им в елита е под въпрос.

"Шпорите" вече 14 мача не са побеждавани във Висшата лига, а в Лига Европа завършиха категорично първи в своята група. Основната фигура в състава продължава да бъде английския национал Хари Кейн със своите 10 попадения. Със сигурност пропускат срещата Алекс Причард и Раян Мейсън, докато Муса Дембеле и Ерик Дайър са с леки здравословни проблеми.

Нюкасъл успя да се съвземе след ужасяващото начало на сезона и записа 2 победи и едно равенство в последните 5 кръга. Особено впечатляващ беше успехът миналата седмица среу Ливърпул с 2:0. Продължават обаче проблемите с контузени играчи и Стив Макларън няма да може да разчита на Хайдара, Аарънс, Къртис Гуд, Тим Крул, Обертан, Стивън Тейлър, Тиоте, Майкъл Уилямсън, Ласкелес и Емануел Ривиер.

Категоричен успех можем да очакваме в този двубой с оглед осезаемата разлика в класите и липсващите футболисти за "свраките".

Прогноза: Тотнъм - Нюкасъл 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
260