Юнайтед излезе с изявление за проваления трасфер на Де Хеа


Н. Гавазов

Юнайтед излезе с изявление за проваления трасфер на Де Хеа

Манчестър Юнайтед излезе с официално изявление, в което подробно обясни ситуацията с проваления трансфер на вратаря Давид Де Хеа в Реал Мадрид. По-рано днес испанският клуб публикува съобщение, в което се опита да прехвърли вината за срива на "червените дяволи".

"Манчестър Юнайтед не е търсил контакти с Реал за продажбата на Де Хеа - той е ключов член на отбора и клубът предпочиташе да не го продава. До вчерашния ден ние не бяхме получили нито едно предложение за Давид. По обед Реал отправи първата оферта. Клубовете достигнаха договореност за трансфера, който включваше в себе си пристигането на Кейлор Навас на "Олд Трафорд". Сделките зависеха едно от друга.

През последните няколко часа, когато Навас се намираше в разположение на Реал Мадрид, мадридският клуб контролираше документацията по отношение на Де Хеа, Навас и Реал. Манчестър Юнайтед контролираше документите, отнасящи се до Манчестър Юнайтед.

В 20:42 часа британско време Юнайтед изпрати на Реал документите за двамата футболисти. В 22:32 часа Реал върна документите на Давид без страницата с подписа.

В 22:40 часа британско време, минути преди затварянето на прозореца, Манчестър Юнайтед получи документите със съществени изменения, което веднага постави трансфера под заплаха. Чак в 22:55 часа от Реал пристигнаха документите, необходими за разтрогване на договора на Де Хеа.

В същото време документите за Навас до момента не бяха ни върнати.

В 22:58 часа британско време (две минути преди края на трансферния прозорец) трансферното съглашение ни бе изпратено чрез системата на ФИФА TMS.

Както разбираме, сделката нямаше как да се състои, защото:

- Реал не зареди навреме документите за Де Хеа в системата на ФИФА. Манчестър направи това.

- Реал не изпрати документите на Давис в офиса на Ла Лига навреме. Съгласно съобщенията, това се случи след 28 минути след последния срок.

Фактът, че Манчестър Юнайтед оформи всички свои документи навреме се потвърждава от Футболната асоциация на Англия, която предложи помощ в обсъждането на ситуацията с ФИФА.

Нашият клуб предложи своята помощ и документи с временните бележки на Реал, но те решиха да не тръгнат по този път.

Манчестър Юнайтед се държи както трябва и действа ефективно в трансферните операции.

Клубът е радостен, че любимецът на феновете, вратарят Давид Де Хеа, който два пъти подред получаваше приза за Най-добър играч на годината, остава в Манчестър Юнайтед", се казва в изявлението.

 

  Сподели
160