Стоук изпрати Джерард с шест в кошницата


И. Ангелов

Стоук изпрати Джерард с шест в кошницата

Стоук Сити разби Ливърпул с 6:1 в последния ден от кампанията 2014-2015 във Висшата лига на Англия, успявайки да реализира всичките си попадения в първото полувреме на своя "Британия Стейдиъм", като по този начин Ливърпул застана на 6-та позиция в класирането. Срещата ще се запомни като последната в кариерата на Стивън Джерард за мърсисайдци, като той се отчете с попадение за своите във второто полувреме.

Първата част бе отлична за домакините. В 22-ата минута Маме Диуф откри резултата след добра акция на Арнаутович по крилото, след което той намери Адам за силен удар по Миноле, който спаси, но Диуф добави за 1:0.

4 минути след това Диуф отново вкара, отново след прекрасна игра на Арнаутович. В 30-ата минута и Джонатан Уолтърс се разписа за 3:0 когато вкара с глава от непосредствена близост. В 41-ата минута Чарли Адам вкара след пробив през сърцето на отбраната - 4:0. Току преди почивката 5:0 направи Н'Зонзи с удар извън наказателното поле.

На почивката Роджърс реагира с пускането на Туре и Айби за Морено и Чан. Домакините вече преотстъпиха инициативата на своя опонент и видяхме повече атаки от гостите тук. В 66-ата минута Бегович спря Джерард, но се пропука 4 минути след това, когато капитанът реализира от далеч при пряк-свободен удар за 5:1.

В 86-ата минута Диуф отново блесна когато центрира перфектно за Крауч, който оформи крайния резултат - 6:1.

  Сподели
149