Невил е изненадан, че Ливърпул се е обърнал към Слот


Н. Гавазов

Невил е изненадан, че Ливърпул се е обърнал към Слот

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил призна, че е бил изненадан от решението на Ливърпул да се обърне към старши -треньора на Фейенорд Арне Слот.

В петък стана известно, че Ливърпул е постигнал споразумение с Фейенорд за компенсация за Слот, който ще стане наследник на Юрген Клоп на "Анфийлд".

Невил смята, че зад привличането на Слот стои Майкъл Едуардс, главен футболен директор на компанията FSG, която е собственик на Ливърпул.

"Това е изненада. Джейми Карагър ми каза за други двама треньори, така че дори той не го очакваше.

Той (Слот) е успешен треньор в Нидерландия. Обичам нидерландските треньори. Те имат този специален треньорски стил, който идва от редица страхотни треньори във футбола.

Разбира се, това ще бъде преместване от нидерландската лига в английската. Той има много различен подход към Юрген Клоп, но не мисля, че някога ще намерят мениджър с личността, характера и влиянието на Клоп.

Интересно е. Разбира се, Майкъл Едуардс стои зад това - той иска да опита различен подход.

Може би затова Едуардс напусна Ливърпул – той имаше различия с Клоп. Но сега той може да го направи по своя начин и да привлече някой, който смята, че ще изведе Ливърпул напред.

Не знаем докъде ще доведе това. Реалността е, че ерата след Арсен Венгер в Арсенал бе трудна. Ерата след Сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед бе трудна. Клоп е огромен за Ливърпул, така че те не трябва да опитват да правят грешки.

Първоначално мислехме, че ще бъде Шаби Алонсо, след това Рубен Аморим. Сега е Арне Слот.

Той може да не е бил номер едно в техния списък, но ако не можете да получите този, който искате най-много, тогава трябва да преминете към следващото име в списъка си. Те пак ще имат добър мениджър“, заяви Невил.

  Сподели
60