Юнайтед може да се раздели с Йънг


Н. Гавазов

Юнайтед може да се раздели с Йънг

Бъдещето на крилото Ашли Йънг в Манчестър Юнайтед се намира под заплаха заради влошената репутация на играча. Навремето Сър Алекс разговаря с играча по повод неговите симулации, същото направи и Дейвид Мойс след двубоя с Кристъл Палас , но изглежда, че това няма никакъв ефект, което бе потвърдено от мача срещу Реал Сосиедад от Шампионска лига във вторник вечер.

Според информация на източника, Юнайтед толкова много държи на вече изградения си имидж, че сегашният сезон може да се окаже последен за Йънг в клуба. Очаква се, че на днешната тренировка Мойс ще проведе още една вразумителна беседа със своя подчинен, но също така се предполага, че репутацията на Ашли в очите на реферите и запалянковците вече е провалена завинаги.

Достатъчно е да си спомним за симулациите на Суарес, което в последствие доведе до игнориране от страна на реферите на всяко падане на уругваеца в наказателното поле.

За разлика от Суарес, раздялата с Йънг няма да се превърне в катастрофа за шампиона, защото 28-годишният Ашли не представлява толкова голяма ценност за Юнайтед. Освен това, изигралият само четири мача от началото на сезона футболист получава по 75 000 паунда на седмица, а ползите от изявите му не са чак толкова големи.

Сегашният мениджър на "червените дяволи" Дейвид Мойс е известен като голям противник на нечестната игра. През миналата година, оглавявайки Евертън, шотландският специалист остави без заплата за една седмица своя капитан Фил Невил, който си позволи да падне в дербито срещу Ливърпул.

 

  Сподели
182