Шиърър: Напускането на Юнайтед ще спаси Рууни


Н. Гавазов

Шиърър: Напускането на Юнайтед ще спаси Рууни

Легендарният английски нападател Алън Шиърър е убеден, че ако Уейн Рууни повече не се чувства комфортно на "Олд Трафорд", той би трябвало да смени клубната си принадлежност. Както е известно, слуховете за бъдещето на Рууни са една от най-горещите теми през последните седмици в средствата за масова информация. Нападателят на "червените дяволи" е свързван ту с ПСЖ, ту с Барселона, но в крайна сметка Уейн заяви, че иска да продължи контракта си с Юнайтед и така сложи край на спекулациите около бъдещето си.

В същото време във футболния свят има авторитети, които смятат, че Уейн трябва да смени обстановката.л Един от тези е Алън Шиърър.

"Само погледнете. Всичко се развива не както трябва. Рууни е отлъчен от отбора, използват го където си искат и често го сменят. Ако той е нещастен от това, трябва да си тръгне.

Рууни вече не е № 1 в Юнайтед. В атака изборът автоматично пада върху Робин ван Перси. Уейн вече не може да бъде уверен, че ще попадне в стартовия състав, което се потвърди в мача срещу Реал Мадрид на "Олд Трафорд".

Винаги съм говорил, че Рууни ще е най-добрия играч на терена, независимо на каква позиция играе, освен на вратата. Сега тези думи намират потвърждение. От гледна точка на атаката обаче той е изместен от Ван Перси, играейки в момента като дълбок полузащитник.

Нужно е сами да си зададе въпроса - може ли това да се случи с Кристиано Роналдо или Лео Меси? Хората ще кажат, че Рууни не се доближава до нивото им. Но преди три години за него говореха със същите хвалебствия, както сега за тези момчета. Рууни е на 27 години и най-добрите му години трябва да дойдат. Именно поради това през лятото Уейн трябва да си поговори със своите съветници, дали наистина отиването му в друг клуб ще му бъде от полза. Той вече играе във велик клуб, под ръководството на велик мениджър, но за мен нещата не са толкова розови", смята Шиърър.

 

  Сподели
183