Ливърпул и Арсенал претендират за Йоренте


Н. Гавазов

Ливърпул и Арсенал претендират за Йоренте

Ливърпул и Арсенал се наредиха на опашката за подписа на нападателя на Атлетик Билбао и националния отбор на Испания Фернандо Йоренте. Както е известно, действащият контракт на играча с баските изтича в края на сезона и Йоренте вече даде да се разбере, че не желае да го продължава. По всичко изглежда, че ръководството на „лъвовете" ще се принуди да продаде звездата си през януари за да получи все пак някакви пари за него, отколкото да рискува и да го загуби съвсем безплатно през следващото лято.

Както съобщава Mediaset, сериозен интерес към 27-годишният испанец вече проявяват английските Арсенал и Ливърпул, които през последния трансферен пазар се отнесоха много пасивно спрямо Йоренте. Представителите на Висшата лига на Англия обаче ще трябва да се преборят с конкуренцията на два италиански клуба. По информация на източника това са Милан и Ювентус.

Представители на „росонерите" вече са се срещнали с агента на Йоренте в Мадрид, а от своя страна Ювентус е дал да се разбере, че ще удовлетвори всички искания на звездата и ще му осигури заплата от 3.5 милиона евро на година.

 

  Сподели
139