Джон Хенри обясни провала на Ливърпул на трансферния пазар


Н. Гавазов

Джон Хенри обясни провала на Ливърпул на трансферния пазар

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри публикува открито писмо към запалянковците, в което защити лятната трансферна кампания на клуба. Както е известно, след поражението от Арсенал на „Анфийлд" мениджърът на „червените" Брендън Роджърс изрази разочарованието си от това, че клуба е пуснал Анди Керъл, но така и не е успял да го замени.

Роджърс се оплака също така и това, че отбора му е прекалено малък - през лятото Ливърпул беше напуснат от девет футболисти, а бяха привлечени само трима.

Джон Хенри също изрази съжаление, че не е успял да подпише с нов нападател, но също така американеца смята своето поведение на трансферния пазар за правилно.

„Както всеки човек имащ отношение къл Ливърпул, аз съм разстроен, че не ни се отдаде да привлечем нито един футболист в нападателната линия. Но това се случи не защото не сме искали или защото се старахме лошо. В последните дни на лятото работехме много добре за да изпълним целите си, но за съжаление не успяхме да сключим сделки според устройващи нас условия. Искаме да побеждаваме. И ще инвестираме в успех. Но и няма да заплашваме бъдещето на клуба, извършвайки рисковани разходи", съобщи Хенри.

 

  Сподели
157