Ще успее ли Арсенал да се възползва от загубата на Тотнъм?


П. Пенков

Ще успее ли Арсенал да се възползва от загубата на Тотнъм?

Арсенал - Нюкасъл
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 12.03.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Хауърд Уеб


В последен двубой от 28-я кръг от английската Висша лига - Арсенал приема Нюкасъл на "Емирейтс Стейдиъм" от 22:00 часа българско време. Артилеристите се намират в серия от две поредни победи в първенството. Първата от беше постигната при градското им дерби с Тотнъм, когато съставът на Арсен Венгер успя да обърне резулатата в своя полза и в крайна сметка да спечели трите точки в мача след 5:2 над на шпорите. Седмица по-късно Арсенал се изкачиха до четвъртата позиция във временното подреждане, благодарение на победа, коят постигна тима при гостуването им на "Анфийлд", след като топчиите надиграха съперника си с минималното 2:1, въпреки че домакините бяха отбора, които създаде значително повече голови положения от други съперник. За жалост на лондонските фенове тима се раздели с участието си в Шампионска лига, след като отпадна от Милан с общ резулат 4:3 в полза на росонерите.

Йоси Бенаюн остава под въпрос за мача с Нюкасъл, тъй като страда от вирусно заболяване, което му попречи да вземе участие в реванша от Шампионска лига. Състоянието на Микел Артетата все още не е сигурно, след като получи контузия по време на двубоя с Ливърпул. Отсъстващи със сигурност са: Андре Сантош, Абу Диаби, Пер Мертезакер, Джак Уилшър, Емануел Фримпонг и Арън Рамзи.

Нюкасъл Юнайтед вече са шести в подреждането, след като задминаха и отбора на Ливърпул, които остава на цели 5 точки от свраките. Въпреки това постижение, съставът на Алън Пардю не показа добра игра в последните няколко седмици, като впечатлене прави, че тима е успял да спечели само 2 точки в последните си три мача от Висшата лига. На 11 февруари Нюкасъл претърпя тежка загуба с 5:0 при гостуването им на Тотнъм, поражение, което беше последвано от равенство 2:2 у дома срещу Уулвърхемптън. Миналия уикенд свраките успяха да спечелят само точка, отново на "Спортс Директ Арена", но този път техен противник беше отбора на Съндърланд.

Гостите нямат проблеми с новоконтузени играчи преди предстоящия двубой с Арсенал. Райън Тейлър ще задържи позицията си на десния фланг, докато Давид Сантон ще бъде предпочетен отляво. Сисе и Ба ще водят атаката на тима, докато Бен Арфа и Шола Амеоби се очаква да започна от резервната скамейка, въпреки доброто им представяне срещу Съндърланд. Питър Ловенкрандс може да пропусне остатъка от сезона, поради нарени мускулни влакна.

Прогноза: Арсенал - Нюкасъл 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

15 февруари Милан - Арсенал 4:0 (Шампионска лига)
18 февруари Съндърланд - Арсенал 2:0 (ФА Къп)
26 февруари Арсенал - Тотнъм 5:2 (Висша лига)
03 март Ливърпул - Арсенал 1:2 (Висша лига)
06 март Арсенал - Милан 3:0 (Шампионска лига)

Нюкасъл:

01 февруари Блекбърн - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
05 февруари Нюкасъл - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
11 февруари Тотнъм - Нюкасъл 5:0 (Висша лига)
25 февруари Нюкасъл - Уулвърхемптън 2:2 (Висша лига)
04 март Нюкасъл - Съндърланд 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Нюкасъл


152 срещи
56 победи за Арсенал
36 равенства
60 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 216:209 за Нюкасъл


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.44
Равен - 4.33
Нюкасъл - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.47
Равен - 4.00
Нюкасъл - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213