Палмър разби рекордите и Евертън


И. Ангелов

Палмър разби рекордите и Евертън

Челси посрещна Евертън в срещата от поредния тридесет и трети кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха с категоричното 6:0 за да застанат на 3 точки под Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, и с мач по-малко от тях в сезона. Коул Палмър пък вкара 4 от головете за да счупи редица рекорди за "сините" и Висшата лига.

1:0 Палмър направи в 13-ата минута когато размени двойно с Джаксон и от дъгата насочи фалцово покрай Пикфорд. В 18-ата минута Джаксон стреля и Пикфорд отрази на пътя на Палмър за удар с глава и 2:0 на празна врата. Това бе гол номер 18 за сезона на Палмър при 9 асистенции.

Англичанинът обаче стигна хетрик в 29-ата минута след като Онана сбърка и Палмър от изключително далечна дистанция прехвърли вратаря за красиво 3:0. Хетрикът бе перфектен след головете с левия, десния и главата на играча. Освен това той стана първи в историята на Челси с два поредни хетрика в домакински двубои в лигата. За 29 минути Палмър вкара и най-бързият в историята на Челси хетрик в лигата.

В 35-ата минута Бето вкара гол с глава за гостите, но той бе отменен от ВАР поради засада. В 44-ата минута Кукурела намери Джаксон в полето за нов красив гол, когато той овладя с ляв крак с гръб към вратата, и със завъртане и удар с десния матира Пикфорд в близкия ъгъл за 4:0.

В 63-ата минута Палмър спечели и дузпа, която вкара за 5:0. Играчите на Челси обаче имаха голям конфликт за това кой измежду Мадуеке, Джаксон и Палмър да изпълни, като се стигна до физически стълкновения между тях.

След този гол Почетино включи млади играчи за да остави опитните в почивка, и един от тях бе Алфи Гилхрист, който в 91-ата минута вкара за 6:0 с мощно воле под ъгъл.

 

  Сподели
300