Арсенал ще пребори Астън Вила за да остане начело


И. Ангелов

Арсенал ще пребори Астън Вила за да остане начело

Арсенал - Астън Вила 
Стадион: Емирейтс 
Дата: 14.04.2024 г. 
Час: 18:30 ч.

Арсенал бе задържан до равенство във важната среща с Байерн Мюнхен в Шампионска лига през седмицата, и трябва да мисли освен за реванша, то и за запазването на първото място срещу кандидат за топ 4 местата в лицето на противника от 33-я кръг на Висшата лига. Микел Артета изглежда сякаш има не само поредица от финали до края на сезона, но и твърде наситен график, който трябва да менажира правилно за успешен край на сезона. Титлата в Англия ще бъде в ръцете на мениджъра ако тимът му не сбърка в оставащите 6 мача.

Астън Вила изигра вълнуващо 3:3 в последния кръг срещу Брентфорд, където поведе с два гола и допусна обрат, за да се добере до точка в крайна сметка. След това в Лигата на конференциите срещу Лил тимът спечели с 2:1 за да е близо до полуфиналите. Унай Емери все още цели финал в топ 4 на Висшата лига за да участва в Шампионска лига догодина, и за момента стои равен по точки на позицията с Тотнъм, който има и мач по-малко.

В лагера на Арсенал почти няма проблеми и само Тимбър остава контузен вече цял сезон. По-важно ще е каква ротация ще използва Артета за да запази свежест в най-трудния период за него в сезона. 

При Емери наказан е Дъглас Луиз, под въпрос е Ленгле, и аут са Кеш, Рамзи, Мингс, Буендия и Камара.

Арсенал спечели 10 от последните 11 кръга във Висшата лига. Формата предполага успех тук, но Астън Вила в никакъв случай няма да е лек съперник.

Прогноза: Арсенал - Астън Вила 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Астън Вила (Унай Емери)
 
Мартинез
   
Карлос
Торес
Конса
Дин
Тилеманс
МакГин
Бейли
Диаби
Роджърс
Уоткинс
Мартинели
Хаверц
Сака
Райс
Жоржиньо
Йодегор
Зинченко
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рая
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Астън Вила 2:1

  Сподели
210