Стана ясно защо Тен Хаг може да запази работата си


Н. Гавазов

Стана ясно защо Тен Хаг може да запази работата си

Големите разходи за уволнението на Ерик Тен Хаг може да помогнат на мениджъра на Манчестър Юнайтед да запази работата си.

Бъдещето на Тен Хаг остава под съмнение след непостоянното представяне на Юнайтед през втория му сезон под ръководството на Ерик.

Съсобственикът на Юнайтед Сър Джим Ратклиф ще реши дали да продължи да работи с Тен Хаг в края на сезона, но The Times вече може да потвърди, че решението отчасти ще зависи от финансовото състояние на клуба.

Не е тайна, че Юнайтед вече е подложен на натиск от правилата за финансов феърплей на Висшата лига, поради което "червените дяволи" не успяха да направят никакви покупки през януари, дори и под наем.

Уволнението на Тен Хаг, чийто договор е до лятото на 2025 г., се оценява на £10 милиона и може да се окаже твърде много за Юнайтед, ако тимът пропусне Шампионска лига.

Източникът добавя, че представители на различни мениджъри вече предлагат услугите си на Юнайтед, но Сър Ратклиф има голямо уважение към Тен Хаг и е включил Ерик в дискусии за бъдещи планове.

  Сподели
232