Фил Фодън обърна Ман Юнайтед на Етихад


И. Ангелов

Фил Фодън обърна Ман Юнайтед на Етихад

Манчестър Сити посрещна Манчестър Юнайтед днес в дербито от двадесет и седмия кръг на английската Висша лига. Домакините от "Етихад Стейдиъм" изоставаха рано в мача след гола на сезона, вкаран от Маркъс Рашфорд, но два гола по-късно от Фил Фоден решиха нещата в полза на шампионите, които се връщат на точка под Ливърпул на второ място за момента. За крайното 3:1 късно вкара и Ерлинг Халанд.

В 8-ата минута днес след агресивно начало за Сити, Юнайтед използва контрата за да прати топка към Бруно на дъгата, той овладя и предостави на Рашфорд и от дистанция с мощен удар той прати топката право в ъгъла на вратата и горната греда, неспасяемо за Едерсон за 1:0.

Последва нова чиста ситуация в 23-ата минута, пропусната от нападателя, и това бе последния удар и може би атака на гостите в цялата среща. От тук до края еднолично всички положения и удари създаваше Сити.

До почивката обаче "гражданите" се отчетоха само с феноменален пропуск на Халанд, който не вкара от един метър след топка от Фодън. В 56-ата минута англичанинът пое нещата в свои ръце и от дъгата с мощен удар вкара втори конкурент за гол на сезона по красив начин за 1:1.

В 80-ата минута отново младокът размени двойно с резервата Алварез и под ъгъл матира Онана за 2:1. В 91-ата минута резервата Амрабата направи непростима грешка в защитата на гостите, като загуби топка срещу Родри, който бързо пусна за Холанд в полето и той матира ниско Онана за 3:1.

  Сподели
448