Ван Дайк спечели купата за Ливърпул


И. Ангелов

Ван Дайк спечели купата за Ливърпул

Челси и Ливърпул се изправиха един срещу друг във финалната среща за Купата на лигата днес на стадион "Уембли". Двата отбора предложиха всичко в мача и сътвориха истинско зрелище, което заслужава да се гледа, въпреки че в редовното време резултатът показваше 0:0 и се стигна до продължения. Тук Ван Дайк реши срещата точно преди дузпите за 1:0.

До почивката Ливърпул доминираше в играта, но бе допуснал гол във вратата си от Рахим Стърлинг в 34-ата минута, който бе лишен от попадението от ВАР заради засада в ситуацията на Джаксон. Гредите от двете страни също помогнаха на вратарите да не допуснат и от двете страни.

След почивката Челси започна да надделява в положенията, но пък допусна гол от Ван Дайк след подаване от пряк-свободен удар на Робертсън. ВАР отмени и този гол поради засада на Ендо в активна позиция, което бе много спорно. До края последваха изключителни спасявания пред вратата на Келехер и видяхме продължения.

Тук Ливърпул отново стана по-активен и Петрович бе доста зает, и той опази вратата си от няколко положения до 118-ата минута и един корнер на Цимикас, при който Ван Дайк изпревари двама бранители и отклони през вратаря за 1:0.

  Сподели
1193