Арсенал осъществи контакт с Евертън заради Онана


Н. Гавазов

Арсенал осъществи контакт с Евертън заради Онана

Арсенал вече е осъществил контакт с Евертън заради потенциална сделка за полузащитника Амаду Онана, твърди Sport.

Белгийският национал редовно бе свързван с "артилеристите" в последния трансферен прозорец. Съобщава се, че агентът му е разговарял и с официалните лица на клуба.

Сега Sport твърди, че в Евертън са получили обаждания от заинтересовани отбори и "особено от Арсенал".

Освен "артилеристите", Барселона и Челси също са осъществили контакт с мърсисайдския клуб, но се твърди, че "блаугранас" не може да си го позволи това лято.

Спортният директор на Барселона Деко не е склонен да плати над 40 милиона евро на фона на финансовите проблеми на клуба. В момента Евертън оценява полузащитника си на 60 млн. паунда.

"Артилеристите" вероятно ще инвестират в нов номер шест в края на кампанията. Томас Партей вече не е надеждна фигура на фона на редовните си опасения от контузии.

Ганаецът е изиграл само пет мача за "артилеристите" през този сезон и в момента е извън строя след повторение на проблема си с бедрото в тренировките на отбора.

И той, и Мохамед Елнени може да напуснат клуба това лято, докато Жоржиньо също може да преследва ново предизвикателство, когато договорът му приключи в края на юни.

"Артилеристите" имат опцията да удължат престоя му с 12 месеца, но италианецът може да избере нов клуб.

Що се отнася до Онана, той е в полезрението на клуба от известно време. Белгиецът е мощен дефанзивен халф и вече е доказал своите качества във Висшата лига.

Според други източници от "Емирейтс", мениджърът Микел Артета може да се наложи да избира между Онана и Мартин Зубименди.

Зубименди, който играе за Реал Сосиедад, е поредната дългосрочна трансферна цел.

Испанецът има освобождаваща клауза на стойност 60 милиона евро в настоящия си договор. Той отказва да напусне Сосиедад през последните години, но този път може да се премести.

24-годишният футболист има подобни характеристики като на Онана, но е по-добър с топката в краката си (86 процента точност на паса). Артета може да даде предимство да подпише със сънародника си.

  Сподели
300