Гуардиола: Имаме стандарти, към които трябва да се придържаме


Н. Гавазов

Гуардиола: Имаме стандарти, към които трябва да се придържаме

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира волевата победа с 3:1 при гостуването на Евертън от 19-ия кръг на английската Висша лига.

"Напомням им за способностите им всеки ден. Имаме стандарти, към които трябва да се придържаме. Това налага голяма отговорност върху нас, тъй като резултатите не трябва да спадат.

Мисля, че първото полувреме бе наистина добро. През второто полувреме трябваше да атакуваме по-бързо с крилата и се справихме много добре. Момчетата отново показаха колко са специални. Знаем, че след шест мача с една победа хората задават въпроси и това е нормално, защото всичко опира до резултата, но ние сме близо до първото място, като Арсенал, Тотнъм, Ливърпул и Астън Вила. Искаме да сме на върха.

Нашите фенове като гост винаги са много добри. Понякога дори са повече от тези на "Етихад"! Хубаво е, че те идват тук, за да бъдат с нас, и за нас е хубаво да сме с тях.

Казахме, че трябва да отидем в позната структура, за да играем през крилата. Създавахме моменти за 5-10 минути. А Фил Фодън в края просто взе топката и я вкара в мрежата! Често напредвахме във финалната третина, но ни липсваше завършване“, заяви Гуардиола.

След 19-ия кръг Манчестър Сити с 37 точки е на четвърто място във временното класиране на Висшата лига, на 5 точки зад лидера Ливърпул.

  Сподели
227